Putlucht in Roermond

De gemeente Roermond mag dan de afgelopen maanden beroerd in het nieuws zijn geweest door reeksen van affaires waar de naam van haar wethouder en onderkoning Jos van Rey aan verbonden was, dat blijkt in elk geval niet te betekenen dat beider wegen zich hebben gescheiden. Van Rey mag dan geen wethouder van Roermond meer zijn en onder zware verdenking staan van (ambtelijke) corruptie, dat betekent nog niet dat hij daarmee volledig afgedaan heeft en als burger in het krijt bij de gemeente zou staan. Integendeel. Hij heeft nog altijd een royaal entree op het stadhuis zoals natuurlijk ieder burger daar welkom is. En van die wetenschap weet van Rey als geen ander gebruik te maken, bekend als hij is met alle wegen, achterommetjes, onderdoorgangen en alle paden die daar door hem en voor hem geëffend zijn. Zodat er niet al te gek van op gekeken moet worden dat het zittende College van B & W welwillend zal gaan beschikken op zijn bijzonder verzoek tot ondersteuning als hij inderdaad strafrechtelijk vervolgd gaat worden. Wat niet meer en niet minder betekent dan dat hij van gemeentewege een bijdrage in de advocatenkosten kan verwachten. Waarbij het er kennelijk niet meer toe doet dat de man in kwestie multimiljonair is en dat mede heeft kunnen worden door handelingen die hem zwaar aangerekend worden en waarvoor die vervolging ingesteld wordt.

Daar ligt geen van de bestuurders op het Roermonds stadhuis echt wakker van. Welnee. Zo zijn de regels nu eenmaal, die voor iedere burger gelden, dus ook voor van Rey, die als geen ander zijn rechten kent, los van het feit of er een noodzaak is tot de toepassing ervan. Dat is blijkbaar niet aan de orde. Maar veeleer het idee van vrijheid, gelijkheid en broederschap dat dus in Roermond opeens hoog in het vaandel wordt gedragen, met die nuancering dat broederschap met name geldt als ons maar een beetje beter ons kent. Zoals Jos van Rey die als de wiedeweerga alle stukken te zien kreeg die door de rijksrecherche maanden daarvoor gevorderd waren, veel en veel eerder dan al diegenen die op de openbaarheid daarvan een beroep hadden gedaan met verwijzing naar de toepasselijkheid van de Wet Openbaar Bestuur. Waarbij elke privilegering met de grootste stelligheid werd ontkend, zoals dat langzamerhand in Roermond gebruikelijk is en waarschijnlijk er ook de oorzaak van is dat er rond dat hele bestuur van die plaats zo’n afgrijselijke putlucht is blijven hangen, waar je nog alleen maar minder goed wordt als aan die ontkenning met een stalen gezicht wordt toegevoegd dat van Rey behandeld is en wordt als elke burger. En dat dat betekent dat hij een gratis kop thee krijgt, maar alle kopieerwerk wel zelf zal moeten betalen. Zie maar eens daarvan niet misselijk te worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Putlucht in Roermond

  1. Sjoerd zegt:

    Dus dat rook ik op de markt, en ik maar denken dat het vislucht was…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s