Een rariteit in Durham

In de reeks van opmerkelijke berichten die hier op gezette tijden te lezen zijn, mag het volgende curieuze nieuwsfeit uit Engeland absoluut niet ontbreken, omdat het zo sprekend laat zien wat bureaucratie en regelgeving zoal niet vermag:

“Een elfjarige jongen uit het Engelse Durham moet elke dag veertig minuten naar school lopen, omdat hij twee meter te dicht bij het schoolgebouw woont. Om in de Engelse stad Durham in aanmerking te komen voor een gratis buskaart, moet je minstens 3,2 kilometer van de school wonen. Jon Lawson woont 3,198 kilometer van zijn school en krijgt dan ook geen gratis buskaart. Opvallend is het dat Jons oudere broer Liam van 14 wel zo’n gratis buskaart krijgt, terwijl hij in hetzelfde huis woont en ook op dezelfde school zit. Volgens de gemeenteraad van Durham is een verandering in de busroute de oorzaak van dit probleem. Jane Jack, gemeenteraadslid in Durham, zegt dat er niets aan het probleem gedaan kan worden. “Hoewel we begrijpen dat dit tot frustraties kan leiden bij de betrokken familie, moeten we alle leerlingen gelijk behandelen en dient ons beleid ook consequent toegepast te worden.” De vader van de jongen vindt de hele kwestie te belachelijk voor woorden: “Jon is nog maar elf en ik wil niet dat hij alleen over straat gaat, zeker niet nu de donkere dagen eraan zitten te komen.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Een rariteit in Durham

 1. Mack zegt:

  En dit is wel raar maar als ik 2 kilometer te hard rijd en ik krijg een bekeuring is het dat niet?

 2. robschimmert zegt:

  Zullen we het dan toch maar een filosofisch vraagstuk noemen dat de platte bureaucratie te boven gaat. Met zo’n open deur heeft immers ieder gelijk….

 3. sjoerd zegt:

  Regels zijn regels… Ergens ligt de grens.

 4. Margo zegt:

  Als je alleen maar naar regels kijkt kom je niet ver. We zijn toch geen robots? Als Mack later dictator wil worden (of nu) zal hij toch ook verder moeten kijken dan de regels lang zijn. Regels zijn er km enig houvast aan te hebben, niet om blind en doof te volgen. Dus het zijn een stel debiele regelneven en -nichten daar in Durham.

 5. Margo zegt:

  En even volkomen off topic: er is een leuk boek verschenen ‘Gouden Jaren’ door Annegreet van Bergen. Over ‘hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd’. Ik lees het nu. Zal jou ook wel aanspreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s