NEE tegen JA 21

Het is weer het holst van de campagnetijd. Er staan verkiezingen voor de deur. Dus is geen ontkomen aan de vaderlandse folklore van de verkiezingsborden, de affiches hier en daar nog voor een raam en vooral die wervende hoofden aan lantaarnpalen en her en der langs de straat. Niet dat er door wie dan ook om gevraagd is. Maar op een dag hangt er zo’n kop en weet je dat je vroeg of laat in een stemhokje wordt verwacht. En voor de rest blijft het het oude liedje. Want kan iemand mij vertellen wat er in zeventig jaar in Nederland nou echt veranderd is aan de verkiezingstijd? Geen onsje oubolligheid minder dan in de jaren net na de oorlog. Fantasie, verbeeldingskracht is toch iets te veel gevraagd van het volkje dat zich zo graag met de lokale en provinciale politiek bezig houdt, om nog maar te zwijgen van alle nitwits die zichzelf maar wat graag promoveren naar het Haagse Binnenhof, om zich vervolgens met hun vermeende soortelijk gewicht in de provincie, zoals dat in hun jargon heet, aan te prijzen. Dat is inderdaad het kwalijkste slag, dat volk dat een paar weken in de vier jaar hun neus voorbij Zoetermeer laat zien, in de stellige overtuiging dat daar het land op zit te wachten.

Nou, mooi dus niet, weet ik maar weer al te goed sinds ik de laatste paar weken aan het eind van mijn straat vergast wordt op twee tronies van lieden die nou precies de belichaming zijn van het spreekwoordelijk Randstedelijk, zeg maar gerust Haagse, dedain in de richting van de provincie. Betweters die dus weten wat goed voor mij is en dus op de momenten dat het voor hen er even op aankomt, best geil willen hengelen naar mijn, onze stemmen. Zie ze daar op dat bord ons toelachen, die Eerdmans die met zijn ambities alle partijen rechts van de VVD al heeft versleten, daar nooit aan de bak kwam, dus nu maar zelf JA 21 heeft opgericht en dus gemakshalve de partij van Rutte verwijt dat ze linksaf is geslagen. Wat eens te meer bewijst dat die Eerdmans echt de weg kwijt is, niet meer weet waar hij het zoeken moet en daarom een plekje aan het eind van de Bekerbaan in Schimmert, ergens in het vrije veld, heeft gevonden. En naast hem Annabel Nanninga, de dame die ooit als columniste van Geen Stijl de bootvluchteling ‘dobberneger’ noemde. Geen beter gezelschap dan deze dame waardoor het des te gemakkelijker wordt om hen daar langs de straat vooral in de wind te laten staan en zo goed in de kou te zetten, omdat ze er niks te zoeken hebben. Waardoor ze het hartgrondig NEE tegen hun verdachte JA 21 het beste horen en voelen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op NEE tegen JA 21

 1. Rob Alberts zegt:

  Terecht blog

  Instemmende groet,

 2. Anoniem zegt:

  Goed verhaal weer….dankjewel

 3. terrebel zegt:

  Wat Rob zegt, Rob. Helaas, zo lang er mensen zijn die in de holle retoriek van populisten geloven, blijven dit soort [zakkenvullers] ‘politici’ bestaansrecht houden. In elk geval goed dat je hen niet negeert want wij weten waar de houding ‘Ach, politiek interesseert mij niet zo en die rechtspopulisten lijken mij vrij onschuldig’ toe leidt.

 4. Dhyan zegt:

  En als het op stemmen aankomt blijken er weer zoveel zoveel hoofden zoveel zinnen.

 5. m@th zegt:

  Provinciale staten en Eerste kamer zijn hun tijd allang voorbij. Hun houdbaarheidsdatum is verstreken. Stemmen ga ik dus echt niet op deze overbodige organisaties. Ze dienen nergens meer voor en staan bestuurbaarheid anno 2023 vreselijk in de weg. Meer democratie, digitalisering en daadkracht zou een direct gekozen evenredige vertegenwoordiging van regio’s in de tweede kamer opleveren.
  Over de functie van de zakkenvullers bij de waterschappen maar te zwijgen. Wie weet hoeveel dat kost, het is schrikken van de hoogte van de salarissen, aansprakelijkheid nul, nul, en risico nooit van gehoord. Hoe was het mogelijk dat in Valkenburg talloze auto’s geparkeerd blijven staan terwijl al 12 uur vooraf de te verwachten waterhoogte van de Geul bekend is in de Voerstreek. Op de cursus voor burgemeester wordt toch in les 1 geleerd, dat je diverse telefoonnummers in je mobiele hebt. Kleine moeite om collega burgemeesters in België, burgemeester van Epen, Gulpen, Meerssen en radiozender L1 te bellen, om alarm te melden.
  “Alle bestuurders van personenauto’s ogenblikkelijk naar de hoger gelegen buurgemeenten parkeren, benedenste verdieping met computers, administratie en kostbare spullen naar eerste verdieping verhuizen.”
  Wegens deze verwijtbare nalatigheid keren verzekeraars moeilijk, niet of onder protest uit.” Hoezo stemmen op waterschap hotemetoten? Volgend jaar een hele krant met lijsten en namen in plaats van de dubbele pagina, die nu door de brievenbus is gepropt.

  • Rob Alberts zegt:

   Niet stemmen is je stem aan de meerderheid weggeven ….

   Democratische groet,

  • Dhyan zegt:

   Wat een klets beste m@th. Het is heel erg goed dat de eerste kamer de nogal luchthartig genomen besluiten van de tweede kamer in tweede aanleg nog eens nader onder de loep neemt. Het is een zeer belangrijk instituut dat voorkomt dat er niet alles maar zo door geramd wordt. Alleen als de samenstelling een afspiegeling is van de partijen in de tweede kamer en ze min of meer opgelegd krijgen het partijbelang in het stemgedrag te laten prevaleren heeft een kritische beoordeling in tweede termijn weinig zin.

   Evenwel zouden de waterschappen prima onder de provincie kunnen. Het is een nogal kostbaar instituut geworden met alsmaar stijgende kosten vanwege de luxe huisvesting van ontelbare ambtenaren die allemaal een eigen toko bestieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s