Van BBBBeter naar slechter…

Is er nou werkelijk zoveel nieuws onder de zon of worden we voor de zoveelste keer geconfronteerd met een herhaling van zetten? Want is er werkelijk iemand die oprecht gelooft dat er na gisterenavond iets fundamenteels gaat veranderen in Nederland? Die goedgelovigheid bestaat toch niet meer, of er moet sprake zijn van een volledig gebrek aan kennis van de recente parlementaire geschiedenis, waardoor er een blinde vlek in de geheugens zal zijn opgetreden, waarin de namen van boer Koekoek, Drees jr, van Mierlo, Fortuyn, Mat Herben, de LPF, Seniorenpartij, 50Plus en nog zoveel meer geheel in het niet zijn verdwenen. Waarom zou mevrouw van der Plas niet hetzelfde lot beschoren zijn, als nu Baudet en zijn hele bende ondergaat. Zou zij dan de eerste zijn die aan onze vaderlandse democratie het licht en het herstel van vertrouwen gaat aanbieden? Zij gelooft het zelf vast niet en gaat met de moed der wanhoop en op hoop van zegen voorwaarts, omdat ze dus nog wel zo clever is om maar al te goed te weten dat ze de wind in alle opzichten vol in de zeilen heeft gehad. Waardoor het maatschappelijk ongenoegen lekker breed kon uitwaaieren en vooral goed kon wortelen. Met dank natuurlijk aan de Haagse coterie die de laatste jaren niet meer verder keek dan de Randstad en haar neus lang was en dus alleen maar inkoppertjes aan wie dat maar wilde presenteerde.

De hoogmoed van de macht die zich dus onaantastbaar waande moest wel voor de val komen. Wat dan ook stond te gebeuren. Alleen was het de vraag door wat en door wie. Wie wist het goede recept uit alle overheidsfalen te bereiden om de Haagse kliek een koekje van eigen deeg te bereiden en een fikse draai om de oren te verkopen. Het moet gezegd dat mevrouw van der Plas de kunst heeft verstaan om van de stikstofkwestie, de gierende inflatie, het energievraagstuk, het toeslagenschandaal, het coronabeleid en het Groninger bedrog een dusdanig giftige cocktail te maken dat dit Rutte cum suis de kop moet gaan kosten en naar mijn verwachting ook gaat kosten. Waarna zij de rotzooi op poten mag gaan zetten, maar daar ook niet toe in staat is. Want aan de kaak stellen, rancune kanaliseren is een ding, maar verbeteren, herstellen, nieuw beleid maken en vervolgens besturen is van een heel andere orde, waarin mevrouw van der Plas vooral niet verwacht en geacht moet worden te excelleren. Zoals dat al haar voorgangers, van Drees jr. en van Mierlo tot Herben en Fortuyn, ook niet is gelukt. Vandaar dus hier afsluitend en tegelijk ook moedeloos de vraag wat we na gisterenavond nou eigenlijk precies zijn opgeschoten.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Van BBBBeter naar slechter…

  1. terrebel zegt:

    Ondanks dat BBB een groot marketingbureau achter zich heeft staan – en potentieel vele miljoenen van de klanten van dat bureau (een aantal multimiljonairs in de agrarische sector die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het verdwijnen van het kleine boerenbedrijf), denk ik dat het BBB net zo zal vergaan als al die andere populisten die snel opkwamen, binnen korte tijd ontzettend populair werden, zeer onervaren mensen zetels moesten laten vullen en binnen enkele jaren waren verdwenen omdat politiek bedrijven nu eenmaal vele malen meer is dan regelmatig roepen dat je ergens tegen bent: dossiers lezen (helemaal. Dus niet alleen een half A4’tje met de samenvatting van een dossier van 128 bladzijden), nadenken over moties, compromissen sluiten, voorstanders voor je idee werven bij andere partijen, overleggen met de achterban, interne verkiezingen houden, raadsleden opleiden (‘O, hij heeft een strafblad omdat hij ooit een Marokkaanse buurman het ziekenhuis in geslagen heeft. Mooi. Die nemen we’, is niet de meest praktische reden om iemand en raadszetel te geven) nadenken over de haalbaarheid van je plannen…zo is: ‘Wij zijn tegen, Rutte moet weg en Kaag is een heks’ geen uitvoerbaar plan waarmee je het lang volhoudt in de politiek. Het zorgt er alleen voor dat zo’n 15% van de bevolking (een redelijk stabiel percentage in Nederland) dat weigert na te denken en zich ontzettend makkelijk laat manipuleren op je stemt. Meer niet.

  2. Marga zegt:

    Duidelijk en weer goed verwoord, waar voor dank! šŸŒŗšŸŒŗ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s