Was getekend: Jesse Klaver

Bij gebrek aan gewicht moest Jesse uiteindelijk wel gaan zweven en het ook niet meer weten wat hij nog in het midden moest brengen tegen de neo-liberaal Rutte. Sterker nog. Vertrouwd als hij was geraakt door en met het geluid uit vak K, werd hij er langzamerhand door in slaap gesust en bleken de zoete kabinetswoorden niet aan dovemansoren gesproken voor de leider van Groen Links, die alleen nog maar kon dromen en daardoor dankzij zijn vlieggewicht ontsteeg aan de zwaarte van het politieke bestaan. Waarvoor hij te licht bleek en daarom als gezocht alibi vond dat het het beste was om voorlopig met de regering mee te stemmen. Hij zei dus dag met zijn handje tegen het oppositie voeren. Gegroet linkse partners waarmee het goed koffie drinken was en fantaseren over samenwerking. Wat per saldo voor Jesse dus veel teveel gevraagd bleek, laat staan dat er van hem vergezichten op een betere en eerlijker samenleving verwacht mochten worden.

Staatsmanschap was stukken te hoog gegrepen noch was hij in de wieg gelegd om denkbeelden te opperen dan wel aan politieke programma’s te doen. Een aardige knul, maar meer ook niet. Hoogstens een boegbeeld dat met een vlotte babbel gezichtspunten aan de man brengt tot het niveau dat er geluisterd en ontvangen wordt, maar verdieping en doorvragen vooral uit den boze zijn. Een handelsreiziger in ideeën van moderne snit, die te licht van gewicht is om door de mand te vallen, maar in feite alleen maar op stijgt om te gaan zweven en vervolgens in rook op te gaan, om te verdwijnen in het politieke niets waar standpunten niet meer bestaan. Zodat er dus bij gebrek daaraan niets anders rest dan op het pluche te blijven zitten, de hand op te houden voor de maandelijkse betaling en met de stroom mee te varen zonder verder nog iets bij te dragen. Was dus getekend Jesse Klaver, toonbeeld van je reinste opportunisme dat in de plaats treedt van idealisme dat nog niet eens in de knop is gebroken, maar doodgewoon nooit bij hem heeft bestaan.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Was getekend: Jesse Klaver

  1. sjogkel zegt:

    U schreef “Een handelsreiziger in ideeën van moderne snit, die te licht van gewicht is om door de mand te vallen, bmaar in feite alleen maar op stijgt om te gaan zweven en vervolgens in rook op te gaan, om te verdwijnen in het politieke niets waar standpunten niet meer bestaan”. Raak verwoord!

  2. Dhyan zegt:

    Het wordt tijd dat (mee)regeren niet alleen het doel is maar dat het belang van een goed werkende oppositie weer wordt ingezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s