Mediation op zijn Chinees

Hoezo mediation? Hoezo vechtscheidingen? Dat het allemaal ook anders kan, is in China bewezen, waar wel een heel origineel en tegelijk voor de hand middel werd gebruikt om huwelijken te redden:

In de Chinese stad Wuhan heeft een ambtenaar van de burgerlijke stand naar schatting meer dan 500 huwelijken gered. Wanneer echtparen hun scheiding kwamen aanvragen, deed Xiong Ling alsof de printer stuk was. Ook gebruikte ze de smoes dat het netwerk in het stadhuis eruit lag, waardoor de echtscheidingen niet konden worden aangevraagd. “Ik gebruikte deze excuses, omdat ik het gevoel had dat veel huwelijken nog gered konden worden”, verklaarde de 39-jarige vrouw. “Ik maakte hen wijs dat het systeem het niet meer deed en daarom de papieren niet overhandigd konden worden. Ik bood daarna mijn excuses aan en vroeg of ze een andere dag konden terugkomen. De meeste heb ik nooit meer teruggezien.” Volgens de ambtenaar ging het bij de meeste stellen alleen om “een relatiedip” en was het “de beste remedie om even uit elkaar te gaan, maar niet meteen te scheiden”. Op de kritiek die ze op haar methode krijgt, reageert ze dat ze altijd de wensen van de koppels heeft gerespecteerd. Ling is inmiddels uitgeroepen tot ‘Huwelijksconsulente van het Jaar’.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mediation op zijn Chinees

  1. Jolie zegt:

    Inderdaad, héel origineel!
    Nu zou ik gedacht hebben dat impulsiviteit in “het westen” meer voorkomt dan in “het oosten”, maar klaarblijkelijk is ook dat een vooroordeel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s