Over de grens – Gangelt

Ook vandaag passeren we de Oostgrens, maar nu in Zuid – Limburg. De bestemming is Gangelt, een plaats van ruim tienduizend inwoners, welke vlak achter Brunssum en Schinveld gelegen is en gekend is als pleisterplaats voor vele Limburgers die op zondagen per fiets hun omgeving willen verkennen en dan bijna als het ware daar vanzelf belanden, vooral omdat het op de grens van enkele fraaie natuurgebieden ligt en omdat het hele gebied eromheen relatief vlak en dus gemakkelijk te berijden is. Gangelt geniet vooral bekendheid door de aanwezigheid van een wildpark binnen haar grenzen. Een ander kenmerk waardoor deze plaats zich van veel aangrenzende gemeenten onderscheidt is het feit dat er in haar bebouwing en infrastructuur nauwelijks een relatie te onderkennen valt met een mijnverleden welke toch ook voor haar bevolking alleszins relevant was en is.

 

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Over de grens – Gangelt

  1. Ximaar zegt:

    Een paar jaar terug door Gangelt gefietst, waarbij ik vastliep op hun dierenpark. Ik vond het een veel kleinere plaats en dat klopt ook wel. De woonplaats Gangelt heeft 2500 inwoners en de gemeente Gangelt waar nog 17 woonplaatsjes binnen vallen heeft krap 11.700 inwoners.

  2. Sjoerd zegt:

    En dat park is best wel mooi met zijn grote verzameling roofvogels die in de direct omgeving in het wild leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s