De daad bij het woord

Een opmerkelijk verhaal over activisme dat mij aanmerkelijk meer charmeert dan de hele schijnvertoning die dat Earth Hour van vanavond voorstelt. Hier wordt de daad, hoe klein de schaal ervan ook is, namelijk echt bij het woord gevoegd en stelt daarmee alle retoriek en bombast van die actie tussen 20.30 uur en 21.30 uur in haar schaduw. Lees en oordeel zelf maar:

Een dorp in het noordwesten van Frankrijk heeft een slimmigheidje bedacht om het huisvuil te verminderen. Elk huishouden krijgt twee kippen om het groente, fruit en tuinafval op te peuzelen. Het dorpje Pince, met 200 inwoners, bedacht het idee als bezuiniging op het ophalen van het huisvuil. Het moet gezinnen ook helpen in deze economisch lastige tijd, zei burgemeester Lydie Pasteau. ”We verminderen zo de afvalberg, maar het is ook leerzaam voor kinderen en helpt gezinnen om geld te besparen, gezien de stijgende prijzen voor eieren”, zei ze. Elke kip kan jaarlijks tot 150 kilo vuil eten en circa 200 eieren leggen. Gezinnen die willen meedoen krijgen de ‘vuilniskippen’ in september geleverd. ”Met een prijs van 8 à 10 euro per kip zijn de kosten voor de gemeente beperkt”, zei de burgemeester. ”Een goede investering”. Al 20 huishoudens in het dorpje hebben zich bij haar aangemeld.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De daad bij het woord

  1. Mack zegt:

    En wat gaan ze doen aan de kippenstront? Wie eet dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s