In de greep van Wilders

Wat zich het afgelopen jaar al min of meer aftekende, lijkt nu toch definitief vorm te krijgen. Nederland werd nog een beetje in slaap gesust met dat zoethoudertje van 130 kilometer per uur op de snelwegen. Maar de ramp die dit kabinet voor het land betekent, dreigt zich nu in al zijn omvang te voltrekken doordat het zich helemaal uit aan het leveren is aan gedoger Wilders, die de gelegenheid ten volle krijgt en zo met zijn punten aan de haal kan gaan. Niet eens als een dief in de nacht. Want hem wordt gewoon openlijk de kans geboden door de VVD en het CDA, die het natuurlijk in hun broek doen voor nieuwe verkiezingen en niet durven te breken, bang dat Wilders al zijn kaarten zal uitspelen en dan dus een echt groot nummer gaat maken. En zo heeft hij de Nederlandse politiek geheel in zijn greep gekregen, beheerst hij de machtsverhoudingen met alle dramatische gevolgen van dien. Zoals botte bezuinigingen, de bijl aan de wortel van de ontwikkelingssamenwerking plus een nog scherpere herziening van het asiel – en immigratiebeleid, met als meest ellendig gevolg een economie die de volgende draai om de oren krijgt door een lastiger exportpositie en nog minder consumptieve bestedingen en vervolgens het verlies aan betrouwbaarheid door alle stagnatie en de logische afwaardering door de ratingbureaus.

Is dat op zich al een onheilspellend vooruitzicht, het wordt alleen nog maar erger door ons groeiend isolement in Europa als gevolg van dat ook door Wilders afgedwongen beleid van dit kabinet dat de Europese instellingen in Brussel maar ook de partner – landen in de EU alleen maar bruskeert en frustreert. Waarvoor de rekening uiteindelijk ook weer in Nederland wordt gedeponeerd en die per saldo terecht komt bij de belastingbetaler. Die deze narigheid nooit zal hebben voorzien en bedoeld toen hij zijn onvrede vertaalde in een stem op Wilders, die van de kloof tussen de burger en de politiek op deze manier vuil en handig gebruik maakte en dus alert de ruimte benutte die het CDA en De VVD voor hem lieten omdat zij zo nodig moesten en trek hadden in de macht. En daarom zitten zij nu met de brokken en kunnen zij niets meer omdat zij met handen en voeten gebonden zijn aan de grillen en streken van Wilders. Met als uiteindelijk verliezer de Nederlander die het gelag dik zal moeten betalen, maar hopenlijk snel de kans krijgt om voor eens en voor altijd met deze brokkenpiloten af te rekenen. Wan dat we het voor onze kiezen krijgen door Rutte, Verhagen en Wilders, staat als een paal boven water en dat is iets om heel goed te onthouden als we hopenlijk snel in het stemhokje mogen gaan staan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op In de greep van Wilders

 1. Laurent zegt:

  CDA en VVD worden gegijzeld door hun eigen allergie voor links. Ze gaan liever in zee met een racist als Wilders dan met links. Collaborateurs zijn het, en niets anders. Hoe haal je het in je hoofd ook maar in de verste verte samen te willen werken met een man die het bestaan heeft nota bene in het parlement een kopvoddentaks voor te stellen? Zo iemand moet met pek en veren bij Venlo over de grens worden gezet, maar nee, CDA en VVD gaan daar eens fijn compromissen mee sluiten.

 2. Sjoerd zegt:

  Ik hoop dat als het kabinet valt, de keizers beseffen dat dit niet kan. 1 man regeert Nederland, en dat is niet Rutte.

 3. Mack zegt:

  Ik weiger mee te gaan met dit soort complotten. Simpelweg omdat ik liever naief blijf. Dus Rutte is de baas en als het kabinet valt is dat jammer maar helaas.

  • robschimmert zegt:

   Er is geen sprake van een complot. Dit kabinet leeft, bestaat bij de gratie van Wilders en dat zal het weten. Dus levert het aan Wilders. Zo werkt de politieke realiteit van dit moment.

 4. Nanos zegt:

  Niet VVD een CDA worden gegijzeld, ze werken er zelf aan mee. Wij allen worden gegijzeld door die ene man die stemmen kreeg van ontevredenen, die voor het merendeel echt nog niet door hebben dat ze met die stem in eigen vlees sneden. Die het wel door hebben, stemmen bij de volgende verkiezingen SP, waarmee we weliswaar niet van de stromende regen in een volgende stortbui belanden, maar toch wel in de drup.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s