Demagoog en staatsvijand no 1

Hij was alweer te lang uit beeld. Maar vandaag is hij terug van weggeweest. In vol ornaat en volle glorie, zoals hij zich altijd al had doen kennen. Als demagoog nummer1 die als geen ander de onderbuikgevoelens weet te vinden en te bespelen. En zoals dat bij hem steeds weer gaat bij de volgende comeback uit het bijna vergeten, heeft hij een nieuwe grens overschreden, daarmee het rechttoe-rechtaan populisme ruim achter zich latend en inderdaad hard op weg naar de neonazistische gedachte en de verwezenlijking ervan. Want daarmee lijkt Wilders toch langzamerhand overduidelijk bezig als hij al de ‘minder Marokkanen’ – uitspraak op zijn conto heeft staan en daar dan nu het idee aan toevoegt om de AIVD veel meer macht te geven. Dat moet, als het aan hem ligt, een soort van geheime dienst worden die de bevoegdheid heeft om bij een vermoeden dat iemand een gevaar voor de nationale veiligheid is, deze dan voor een half jaar preventief gevangen te zetten.

Van een gepleegd strafbaar feit hoeft geen sprake te zijn. Waarmee Wilders dag zegt met het handje tegen de rechtsstaat en blijkbaar wel een been ziet in de praktijken van de Stasi en KGB. Zoiets als het doel dat de middelen heiligt, zonder dat nog overwogen wordt dat het middel stukken erger is dan de kwaal. Met dus als enige zekerheid dat Nederland aan de hand van Wilders en zijn gedachtengoed zijn democratie, zijn rechtsstaat vaarwel zegt omdat ze gevaar zou lopen. Wat toch zoiets is als het kind met het badwater weggooien. Of zou het beestje dat deze dolzinnigheid is, misschien nog een andere naam verdienen? Zoiets als een suggestie die alleen maar door staatsvijand nummer 1 bedacht kan worden, als ze getekend en bezegeld wordt door zo’n man als Wilders, die aldus bewijst behoorlijk getroebleerd te zijn.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Demagoog en staatsvijand no 1

  1. Sjoerd zegt:

    Hitler is ook gekozen…

  2. Dhyan zegt:

    Ik ken iemand uit Irak die mij altijd zei over tien jaar heb jullie Hollanders net zo als in Irak om de honderd meter een politieversperring wegens terroristische aanslagen door moslims. Om die reden heeft ook de AIVD meer bevoegdheden nodig, niet omdat we dat zo leuk vinden om preventief te worden opgepakt, nee omdat het nodig is geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s