Een tegenspraak

Het is toch een opmerkelijke tegenspraak. Ik heb hem niet van mijzelf. Ilja Leonard Pfeiffer attendeerde mij er op in het op zondagavond uitgezonden ‘Via Genua’. Want er is natuurlijk sprake van een merkwaardige verhouding als voor een geheel verzorgde Middellandse Zee – cruise, met alles erop en eraan, die acht dagen duurt, 500 euro betaald moet worden, terwijl een overtocht over diezelfde zee in een overvolle boot, met hoofdzakelijk ontberingen, van Tripoli naar Lampedusa al gauw het viervoudige, zeg 2000 euro, kost. Is dat trouwens een tegenspraak, als alle verhoudingen gepasseerd worden?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een tegenspraak

  1. Mack zegt:

    Een vluchteling kan niet even een reisje boeken en vragen of de boot hem in Afrika komt ophalen. Hij betaalt de woekerprijs bij gebrek aan legale en veilige opties.

  2. Peter zegt:

    Het gaat om het besef en de verschillen tussen de ene mens en de andere mens, de ene dobbert duur in een lekke boot, de ander is op hetzelfde water en maakt een cruise voor een habbekrats. Door onze manier van leven en handelen, waarbij degene in een rubberbrood aan het kortste eind trekt en het liefst nog een trap na krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s