Grunberg schrijft….

Wat niet – Volkskrant – lezers beslist niet onthouden mag worden, dat is de overpeinzing die schrijver Arnon Grunberg vandaag in zijn dagelijkse voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant beschreef en die er bepaald niet om loog. Want oordeel zelf of de spijker hier niet mee op de kop werd geslagen onder de alleszeggende titel ‘Knuffelcultuur’:
                                                                                           Knuffelcultuur heeft terecht een negatieve connotatie. Als er één groep flink geknuffeld is, zijn het wel de kiezers van de PVV, en daarmee indirect ook de politici van die partij. Al een decennium ;lang bepaalt de PVV namelijk het debat in Nederland, qua toon en inhoud, hoewel toon en inhoud vaak niet van elkaar onderscheiden kunnen worden. Experts zeggen dikwijls dat de kiezers van de PVV het moeilijk hebben, dat ze weinig kunnen en in de steek zijn gelaten.
                                                                                            Onzin, als er naar één groep is geluisterd de afgelopen jaren, zijn het wel die kiezers. De gedachte dat ze anders zouden stemmen als ze iets meer zouden verdienen, bewijst dat veel kiezers zich gedragen als kinderen, die op een negatieve manier aandacht vragen. Politici, opiniemakers et cetera belonen dat, waardoor nog harder om aandacht wordt gejengeld. Dat zijn de catastrofale gevolgen van de knuffelcultuur.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Grunberg schrijft….

 1. math zegt:

  Elitaire reactie van iemand met bovengemiddeld intellect, bovengemiddeld inkomen, bovengemiddelde gezondheid, bovengemiddeld milieu, bovengemiddelde kansen…
  Ik moet even stoppen en doorschuiven in de rij van de voedselbank, anders is die laatste krop verwelkte andijvie dadelijk vlak voor mijn neus weg. Ik verheug me op aardappelpuree met andijvie en een glas melk voor vanavond.

 2. Mack zegt:

  Ben het wel met Math eens. Die politiek correcte aanvallen op de PVV daar kan ik ook niks mee. Kom eens met een oplossing. Lees ook eens de columns van Ozcan Akyol. Die zegt er tenminste bij waar het fout gaat. Vind dit juist helemaal niks, en maakt het probleem van de PVV alleen maar groter.

 3. math zegt:

  Twee dagen geleden op Canvas de zwart/wit film “Nebraska” uit 2013 gezien?
  Daar zie je aankomen wat nu in 2016 in Amerika gebeurd is en nog verder te gebeuren staat.
  Grunberg moet ze maar eens tweemaal gaan bekijken. Misschien nog terug te halen via “uitzending gemist”. Een eye-opener.

 4. robschimmert zegt:

  @ Math @ Mack
  Lees ook eens het stuk dat ik geplaatst heb onder de titel “Samenvatting en analyse”, want daar wordt het kader van de opmerkingen van Grunberg verbreed. En wat ik nog kan toevoegen aan jullie opmerkingen en aan wat Grunberg zegt, dat is de introductie van de vergrotende trap in het publieke debat. Waarvoor de media zonder uitzondering zorg hebben gedragen, gedreven als ze waarschijnlijk zijn door commerciele belangen en gericht op het behoud van kijkers, lezers en luisteraars. Met een PVV die daar het meest garen bij heeft gesponnen.

 5. Peter zegt:

  Gezien binnen de vierkante meters op het Binnenhof heeft Grunberg gewoon gelijk. Daar buiten heeft hij geen gelijk. Door het neo-lberalisme is de samenleving op drift geraakt en uitelkaar gespeeld, waardoor heel veel mensen buitenspel staan. Grunberg heeft daar geen last van, hij schrijft zijn collumns vanuit New York of een berghotel in Zwitserland.

 6. Peter zegt:

  ik lees hem graag, een beetje veel dedain is de mans eigen, het is ook niet zijn doelgroep deze deplorabele PVV meute, zijn boeken liggen niet bepaald in de ACTION 😃

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s