Rechts en links

Als weerstand tegen verandering, angst voor het onbekende, conservatisme en rechts ongeveer elkaars synoniemen zijn, op elkaar lijken of in elkaars verlengde liggen, dan is het niet moeilijk om de tegengestelde positie en levenshouding te omschrijven. Waarna het wel zo gemakkelijk moet zijn om een keuze te maken…..

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rechts en links

  1. Peter V. zegt:

    Loslaten is niet gemakkelijk.

  2. Mack zegt:

    Jij bent toch een aartsconservatief?

  3. Ximaar zegt:

    Probleem is dat politiek rechts en links los staat van sociaal, liberaal, conservatief of progressief. Rechts was de gevestigde orde en links waren de arbeiders die ook een deel van de taart wilden. En er zijn voldoende arbeiders die behoorlijk conservatief zijn en totaal niet progressief. Sociaal zijn de meeste mensen wel, maar dat zijn rechtse mensen onderling ook. Ook het woord liberaal is in NL behoorlijk verkracht, omdat de VVD zich liberaal noemt en dat zeker niet is. D66 is liberaler en voor echt liberaal moet je naar de VPRO, die ook nog eens behoorlijk progressief is. De SP is daarentegen behoorlijk conservatief, zij zijn bang voor elke verandering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s