Zo weer zomertijd

Eerlijk gezegd is het met lood in de schoenen dat ik morgenavond de klok weer terugzet, in de wetenschap namelijk dat er weer vijf maanden in duisternis aan komen. Met tegelijk de schrale troost dat daar zeven maanden met een uur extra licht tegenover staan, die we bovendien nog integraal in het vooruitzicht hebben. Maar nogmaals, daar moet wel een periode van winterslaap, duisternis, kou en vocht voor overbrugd worden. Met elke avond dat licht dat veel te vroeg aan moet. Niks voor een zomermens die ik me juist op dit soort momenten uitgesproken voel als het omgekeerde van wat mij aanstaat, alleen maar meer grip krijgt op mijn dagelijkse leven. Wat elk jaar weer hetzelfde liedje is en daardoor steeds lastiger te verduren lijkt. Hoewel er ogenschijnlijk alles in het werk wordt gesteld om dat winterse lijden van de mens een beetje te verlichten. Want de duivel kon er wel mee spelen dat met name vanaf vandaag de kalender alleen maar zwaarder belast wordt met evenementen en feesten alsof de mensheid uit die vermeende winterse narigheid bevrijd moet worden. Met de oktoberfeesten die er sinds kort ook met de haren worden bijgesleept.

Met Allerheiligen, Allerzielen, Halloween, Sint Maarten en de Elfde van de Elfde, dat het carnavalsseizoen moet openen en de weg effent voor wekelijkse festiviteiten die drie maanden lang een ankerpunt op de zaterdagen zijn. En voor wie minder affiniteit met zo een traject heeft, is er ook nog genoeg te beleven in de vorm van de Advent, de intochten van Sinterklaas met alle debatten eromheen, de Kerstmarkten die zich alleen maar vermenigvuldigen en dan ook nog de aanloop naar de Top 2000, waar de radio gedurende zeven weken bol van staat. Waardoor het toch maar mooi in een oogwenk en een ommezien nieuwjaar wordt, een nieuwe aftrap kan worden gedaan en er alvast gepreludeerd kan worden op een eventueel te houden Elfstedentocht. Ideaal om daarmee de jaarlijkse leegte en verveling van januari te verdrijven en die in februari nog gaande, hoewel op een laag pitje, te houden, terwijl voor de rest alle aandacht uitgaat naar de wintersport en het carnaval en zo de tijd naar een nieuw begin, de lente plus de zomertijd gesleten wordt en ik nu, na alle vooruitzichten zo opgesomd te hebben toch half en half tot de conclusie kom dat die wintertijd misschien, ook vooraf bezien, best wel meevalt. Met name omdat het zo weer zomertijd is.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zo weer zomertijd

  1. sjoerd zegt:

    Je vergeet nog het glazen huis in Heerlen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s