De sprong naar Windows 10

Omdat ik mij nog altijd zo voel en het waarschijnlijk ook nooit meer anders zal worden, blijft het voor de digibeet in mij telkens weer een sprong in het diepe, waarbij het maar zeer de vraag is of ik toch nog bovenkom of definitief het loodje moet leggen. Er schijnt geen ontkomen aan te zijn. Waardoor elke keer de comfortzone die je op je laptop na de nodige vijven en zessen tot stand hebt weten te brengen en die dan zelfs weldadig aanvoelt, gebruiksvriendelijk heet dat, overhoop blijkt te moeten worden gehaald. Waarom is volstrekt onduidelijk, maar opeens wordt die noodzaak tot aanpassing opgediend. Uiteraard probeer je er onderuit te komen, omdat je pc als een zonnetje draait. Dus hoezo opnieuw alles op zijn kop? Dat heet dan die weerstand tegen verandering die ook aan mij zomaar lijkt te kleven. Verzet dat evenwel al snel gebroken wordt door het inzicht dat er geen ontkomen aan is. Maar nog meer door de geruststellende woorden van de ene na de andere expert dat dat switchen best meeviel. Zodat ik mij gisteren na de nodige aarzelingen toch maar heb gezet aan het downloaden en installeren van Windows 10, dat op zich een sinecure bleek en in twee uur tijd was gebeurd, zonder dat ik ook maar een hand had hoeven uit te steken.

Een kind kon inderdaad deze was doen tot ze uit de machine kwam en alles weer geordend en op zijn plek gebracht moest worden. Want toen begon het vies tegen te vallen, omdat plotseling allerlei wachtwoorden nodig bleken om met mijn verhaal verder te gaan waar ik voor Windows 10 in Windows 7 was blijven steken. Met als gevolg een zoektocht door alle mogelijke oude klappers en een beroep op mijn geheugen en fantasie, welke uiteindelijk na de nodige zweetdruppels tot herstel van de vroegere situatie leidde. Waarmee ik er nog lang niet was. Omdat alle mogelijke functies, maar ook mappen een geheel andere plek ten opzichte van mijn vroegere digitale en comfortabele wereld hadden gekregen. Waar uiteraard met een beetje inspanning ook weer een draai aan zal worden gegeven om op termijn een nieuwe comfortzone te doen ontstaan met al haar zo aangename automatismen. Maar tot het uiteindelijk zover is, zit ik toch redelijk vervreemd achter mijn toetsenbord en voor het scherm, terwijl ik gekweld wordt door de zich herhalende vraag waar dit nou allemaal voor nodig was en waarom die heisa moest.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De sprong naar Windows 10

 1. Mack zegt:

  Ik heb het niet gedaan hoor, die update. Eens kijken hoe lang ik het vol kan houden. Windows 98 deed het op een gegeven moment gewoon niet meer dus je moest wel, maar ik ben niet vooruit gegaan in functionaliteit die ik weet te gebruiken.

 2. Martin zegt:

  Ik heb het uiteindelijk óók maar gedaan en heb na alle verwarring, die Windows 10 oorspronkelijk teweeg bracht, o.a. met behulp van USB-sticks Favorieten + internet bankieren weer werkzaam gekregen. Wat het idee achter W.10 is geweest (heb ik uit o.a. de SchoonePC website begrepen)dat het aaneen schakelen van Ipads, Iphones, etc. de bedoeling is geweest.
  Het zal allemaal wel maar voorlopig ben ik er wel tevreden mee en hoe het verder gaat zie ik dan wel weer. Het was OK met Windows 7 maar m’n desktop begon destijds al wat achter te lopen, dus heb ik die vervangen (HP voor HP), dus dat ging in ene moeite door.
  Succes er mee !!

  Martin

 3. L zegt:

  Ik zit als IT-er gewoon gezellig op Windows 7 hoor. Ik heb een enorme hekel aan nieuwe versies van wat dan ook. Op mijn werk hebben we godzijdank ook nog Windows 7.

 4. sjoerd zegt:

  Niks mis met windows10 en je kunt in ieder geval zeggen dat je weer helemaal bij de tijd bent.

 5. Hanneke zegt:

  Bij mij was Windows 7 erg traag geworden. Opstarten en afsluiten duurden een eeuwigheid. Ik heb bij eerste gelegenheid gebruik gemaakt van de upgrademogelijkheid naar 10.
  Het installeren was af en toe knop indrukken, afwachten en tussendoor iets anders doen.
  Moest ik allerlei wachtwoorden invullen? Daar weet ik dan al niets meer van, dus heel erg kan het niet geweest zijn.
  W!0 is een stuk sneller dan mijn 7 was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s