Straffen in Shanghai

Een aardigheidje uit China waar men een nieuwe vorm van ten uitvoer leggen van straffen heeft bedacht. Heeft wat weg van een middeleeuwse schandpaal, hoewel een stuk geestiger:

Voetgangers die in de Chinese stad Shanghai een verkeersovertreding begaan, worden sinds kort op creatieve wijze gestraft. Ze kunnen kiezen tussen een geldboete en het hardop voorlezen van de krant. De nieuwe verkeersregels gingen in op 1 juni. Sindsdien heeft de politie in Shanghai al meer dan 20.000 voetgangers beboet die overstaken zonder op groen licht te wachten. Volgens een plaatselijke krant betalen de meeste jonge mensen liever stilletjes een boete en kiezen vooral oudere Chinezen ervoor de krant voor te lezen. Dat levert een beschamende situatie op voor verkeerszondaars, want ze moeten de krant ter plekke voorlezen. Op sommige kruispunten is zelfs een speciale verhoging aangebracht waar de overtreders hun straf ondergaan. Nu de maatregel succesvol blijkt, heeft de verkeerspolitie laten weten te werken aan andere creatieve methoden om de verkeersregels te handhaven.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Straffen in Shanghai

  1. Sjoerd zegt:

    Vind ik een prima aktie…

  2. Margo zegt:

    Inventief die Chinezen. Tot de kranten gaan klagen dat niemand meer een krant hoeft te kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s