Zo’n man als Wiener

Verwacht hier geen zedenpreek noch een moralistisch betoog. Maar wel stomme verbazing over waartoe publieke personen in staat blijken te zijn. En natuurlijk is het niet de eerste keer dat zo’n verhaal aan het licht komt. Je gaat je daardoor echter wel afvragen waar het verstand bij sommige van die figuren zit. In hun hoofd of mogelijk toch in hun kruis. Met vervolgens de logische vraag of het om uitzonderingen gaat of dat dergelijk gedrag bij mensen in het algemeen en mannen in het bijzonder ook wel eens regel zou kunnen zijn. Waardoor ik met mijn verbazing dan die uitzondering zou zijn die de regel bevestigt zoals die nu weer zichtbaar wordt gemaakt door zo’n man als Anthony Wiener. Ik mag toch hopen dat ik niet in die eenzame positie verkeer. Want waar gaat het met deze wereld heen als de Wieners zo maar de standaard zouden vertegenwoordigen en een toonbeeld van normaliteit blijken te zijn. God verhoede het want dan zijn we toch verder van huis als de escapades van een man die de baan van burgemeester van New York ambieert, dus een US Democratic Representative from New Yovoorbeeld voor ieder zou moeten zijn, geaccepteerd en door de vingers gezien zouden worden met de gemakkelijke smoes dat het om gedrag in het privé – domein gaat.

Wat de zoveelste wegwezer is om voor wat betreft normen en waarden glijdende schalen te blijven hanteren op weg naar de complete ontaarding en decadentie. Of ben ik het spoor volledig bijster als ik grote vraagtekens zet bij het feit dat zo’n prominent en vooral bekend politicus als Anthony Wiener in de Verenigde Staten is, het zich met zijn achtenveertig jaar permitteert om bij herhaling via internet niet alleen seksueel getinte correspondentie naar jonge vrouwen van voor in de twintig te sturen, maar die ook nog eens te doen vergezellen van naaktfoto’s van zichzelf. Is er nog een iota van te snappen dat iemand, ongeacht of hij nu wel of niet bekend is, het verzonnen krijgt om zich hieraan te buiten te gaan. Is zelfreflectie in zijn systeem uitgeschakeld waardoor hij zo verblind is geraakt? Is dit een uitzondering of een topje van de ijsberg, dat zichtbaar wordt door zo’n bekende naam die tegelijk voor veel meer staat dat we dus maar beter niet kunnen zien en die in mijn wereld ook niet voorkomt. En mag ik mij daarom ook erg onbestemd voelen?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zo’n man als Wiener

  1. Sjoerd zegt:

    Dat mag, maar niets menselijks is ons vreemd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s