Spoorloos in Canada

Wat KRO’s Spoorloos in al die jaren aan vermissingen en zoektochten heeft getoond, haalt het in de verste verte niet bij het volgende ongelooflijke verhaal dat zich in Canada heeft afgespeeld en ook nog eens tot een oplossing kwam:

Een Canadese vrouw die meer dan vijftig jaar geleden spoorloos verdween, is teruggevonden. Ze woont meer dan 1500 kilometer verderop, met haar nieuwe gezin. Lucy Johnson, een huisvrouw en moeder uit Surrey in de Canadese provincie British Columbia, verdween in september 1961. Haar echtgenoot Marvin, die pas in 1965 aangifte deed van haar vermissing, werd er van verdacht zijn vrouw te hebben vermoord. De politie zocht in de achtertuin naar haar lichaam en probeerde later zijn DNA te matchen met DNA dat was gevonden op een ongeïdentificeerd lijk. De man werd echter nooit officieel aangeklaagd, bij gebrek aan bewijs.

Hij hertrouwde en overleed in de jaren ’90. De dochter van de vrouw, Linda Evans, die zeven jaar oud was toen haar moeder verdween, plaatste onlangs advertenties in de krant in de provincie Yukon, waar haar moeder was opgegroeid, omdat ze meer wilde weten over de kwestie. Ze kreeg een telefoontje van een vrouw die beweerde een dochter te zijn van de verdwenen vrouw. Al snel bleek dat Lucy Johnson nog leeft en met haar nieuwe gezin al decennia in Yukon woont. Ze heeft daar drie zonen en een dochter. Evans is niet kwaad op haar moeder maar heeft wel veel vragen. Ze hoopt een band met haar op te kunnen bouwen en haar voor te kunnen stellen aan haar kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Spoorloos in Canada

  1. Sjoerd zegt:

    Die heeft dus gewoon haar spullen gepakt en heeft tegen haar man gezegd dat hij het verder zelf maar moest uitzoeken.

  2. fairlytrue zegt:

    En de kinderen ook? Vreemd verhaal die veel vragen oproept.

  3. gold price zegt:

    Lucy Johnson, 77 jaar oud, werd het laatst gezien in september 1961 in een buitenwijk van Vancouver (Brits-Columbia) door een buur. De politie verdacht haar echtgenoot, vooral omdat die laatste pas vier jaar later de verdwijning van zijn vrouw meldde. De autoriteiten doorzochten daarop de tuin van de familie, maar er was geen enkel spoor te vinden van de vrouw. De zaak werd uiteindelijk geclasseerd en haar echtgenoot Marvin overleed in de jaren negentig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s