Dure kersenpitten

Als het om de orde handhaven gaat, kunnen onze Zuiderburen er ook wat van getuige het volgende, curieuze verhaal uit Leuven:

Een vrouw uit het Belgische Leuven is op de bon geslingerd omdat zij een kersenpit op straat gooide. De boete, een zogeheten GAS-boete, werd uitgedeeld tijdens een grootschalige controle van aspirant-agenten in Brussel en kan mogelijk 50 euro bedragen. De vrouw is het niet eens met de bekeuring. “Is dit een grap? Een kersenpit vergaat toch? Voordat ik nu naar een andere stad ga, zal ik nu telkens opzoeken waarvoor je een GAS-boete kunt krijgen.” Ze weigert de boete te betalen. De commissaris van de agenten in opleiding staat achter de boete. “Als iedereen die een halve kilo kersen koopt, al zijn kersenpitjes op grond werpt, dan ligt de straat al snel bezaaid.” Een GAS-boete in België staat voor ‘gemeentelijke administratieve sanctie’ en is bedoeld om overlast op straat tegen te gaan. Onder meer graffiti spuiten, blikjes op straat gooien en rondhangen vallen onder de overtredingen en de boetes lopen op tot 350 euro. Behalve de bekeuring kreeg de vrouw ook een ander aandenken mee naar huis: een glazen potje om in het vervolg haar kersenpitten in te doen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dure kersenpitten

  1. Sjoerd zegt:

    Ik moet ze nog gelijk geven ook…

  2. Margo zegt:

    Soms zou je denken dat we in een wereld leven waar geen criminaliteit is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s