Wolven in schaapskleren

Het voordeel van de komkommertijd is dat stupiditeiten in alle maten en soorten nog breder uitgemeten worden en niet uit het zicht en ondergesneeuwd kunnen raken door echt groot nieuws. Vandaar dat bijvoorbeeld de terugkeer van de wolf in ons land alle aandacht krijgt en daarnaast alle benepenheden en bekrompen gedachten die er van oudsher rond dat dier bestaan, onvermoed weer tot leven kunnen komen. Want zou je verwachten dat er alom enthousiasme zou bestaan rond dit fenomeen dat het herstel van onze Nederlandse natuur toch sterk indiceert, nou die vreugde is per omgaande getemperd door een paar lieden, die zich met recht de representanten van de reactie mogen noemen als ze met hun spraakmakendheid de spookverhalen en sprookjes die van de wolf een boze wolf maken, weer fris en vrolijk nieuw leven inblazen. Waarbij vanzelfsprekend alle enormiteiten van stal worden gehaald zoals het vermeende zekerheidje dat roedels wolven schapen en zelfs kinderen kunnen aanvallen. Want in die waanwereld leeft VVD-Kamerlid Houwers die dus op voorhand er maar voor pleit om deze dieren af te schieten.

Omdat ze hondsdolheid zouden brengen nog afgezien van alle narigheid die Drs. P ook al had voorzien in zijn beroemde lied waarin een man op weg naar Omsk achtervolgd werd door een stel hongerige wolven, die hem dus uiteindelijk ook verslonden. En laat diezelfde Houwers in zijn ook door dat lied gevoede en tegelijk onberedeneerde angst nu ook nog gesteund worden door een plaagdierexpert van de Wageningen Universiteit, die de euforie rond de terugkeer van de wolf als meer dan misplaatst beoordeelt en haar van onderschatting vindt getuigen. Waarbij onmiddellijk een andere aap uit de mouw komt, namelijk dat deze expert, ene Bastiaan Meerburg, een partijgenoot van die Houwers blijkt te zijn en hem dus zo een ruggesteuntje geeft in het vertellen van zijn sprookjes en zijn bangmakerij. Roodkapje en de zeven dwergen hadden hen niet overtroffen in hun stupiditeit en naïveteit, deze grote kerels die hun kans schoon zagen om met hun onzin ook eens voor het voetlicht en in de publiciteit te komen. Waarmee ze een beter doelwit waren dan die schuwe wolf en dus gemakkelijk afgeschoten konden worden voor dat enkeltje naar de eeuwige jachtvelden, waar deze wolven in schaapskleren met hun mooie praatjes alleen en exclusief thuis horen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wolven in schaapskleren

  1. Mack zegt:

    Ik las het vanochtend in de krant en dacht: hoe kan het toch eigenlijk dat er zulke incompetenten aan de macht zijn in dit land. Wolven eten geen mensen en zouden ze het perongeluk wel doen, so be it. Anders kun je de adders en de wespen ook wel gaan afschieten. En als vee gedood wordt moeten boeren schadeloos gesteld worden, maar niet voordat ze zelf ook maatregelen hebben getroffen om hun vee te beschermen. (minimaal schrikdraad ofzo) En als laatste, als we alles moeten gaan afschieten wat schade aan dit land veroorzaakt, houden we praktisch geen VVD-er over.

    Ergerlijk, dat zo’n man zijn mening mag geven. En zo’n bioloog ook. Wat weet die er nu helemaal van? Die schijnen te mogen bepalen welk dier hier wel en wel dier hier niet thuishoort, terwijl dat absoluut hun taak niet is.

    En als laatste: Roodkapje en de zeven dwergen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s