Vreemde dierenmanieren

Potjeslatijn. Jagerslatijn. Visserslatijn. Het zijn stuk voor stuk de namen die successievelijk geplakt kunnen worden op de volgende vreemde verhalen waarin dieren de vaker hilarische hoofdrol vertolkten, eenvoudigweg omdat mensen de regie niet meer in handen hadden. Lees en wees verbaasd over wat de respektievelijke viervoeters wisten aan te richten:

Evan Nielsen uit het Amerikaanse Truckee schrok behoorlijk toen hij in zijn geparkeerde auto een wilde zwarte beer aantrof. Het dier werd door de gealarmeerde politie bevrijd en vrijgelaten. “Hij had allebei zijn handen aan het stuur en toeterde met zijn neus. Het was voor even echt cool”, vertelde Nielsen. “Ik vond het echt een mooi beest. Het tafereel was zelfs een beetje betoverend”, vertelt hij. Het dier was waarschijnlijk op zoek naar wat te drinken en klom daarom de auto in door zelf het portier open te maken. De beer sloot zichzelf onbedoeld op en probeerde de wagen van binnenuit kapot te maken om naar buiten te komen. Nielsen belde na zijn bizarre ontdekking de politie en samen besloten ze om de autodeur gewoon open te doen. Het beest kroop langzaam naar buiten en maakte zich uit de voeten. Van het interieur van de auto was weinig meer over.

In Engeland is een 11-jarige labrador geopereerd nadat hij de pantoffel van zijn baasje had opgegeten. De vrouw was al twee weken haar sloffen kwijt, maar had niet gemerkt dat de hond ze had opgegeten. Bazin Lynn Dickens maakte zich grote zorgen om haar hond Robbie. Het dier at slecht en keek niet meer zo helder uit zijn ogen. Dickens besloot met het dier naar de dierenarts te gaan. Eenmaal daar ontdekten de artsen door middel van een foto de pantoffel in de maag van Robbie. De hond moest in het dierenziekenhuis blijven en kreeg pijnstillers en vocht toegediend. Robbie wist twee voetbalsokken uit te spugen, maar de pantoffel bleef zitten. Om het leven van de hond te redden, besloten de dierenartsen het schoeisel operatief te verwijderen. Dierenarts Jan Pain wist niet wat hij zag tijdens de operatie. Hij had nog nooit eerder een hele pantoffel uit een hond moeten halen. Inmiddels is alles weer in orde met Robbie. Zijn bazin let nu goed op dat het dier niet meer alles eet.

Personeelsleden van een dierenasiel hebben meer dan honderd katten verwijderd uit een kleine tweekamerwoning in New Paltz, in de Amerikaanse staat New York. De bewoonster van het huis vond de zwerfkatten op straat en nam ze mee naar huis. Ze was van plan om nieuwe baasjes zoeken voor de katten, maar dat was er tot nog toe niet van gekomen. De katten, waarvan een deel zwanger is, zijn volgens de plaatselijke dierenarts vrijwel allemaal gezond. Slechts een paar dieren waren ziek. De huisbaas van de vrouw had het houden van huisdieren overigens verboden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vreemde dierenmanieren

  1. Letha Hooper zegt:

    Wat vinden honden leuk en hoe tonen ze dat ? Eerst en vooral het spel. Bij de meeste dieren verdwijnt de speelsheid bij het volwassen worden. Niet bij de hond, in principe is ie blijven steken in het pupstadium omdat wij als roedelleider hem voeden, beschermen en vermaken, zodat het dier geen impuls krijgt voor volwassenheid. De hond blijft dus dol op spelen. De hond nodigt uit tot spelen als volgt : hij laat de voorste helft van zijn lichaam diep zakken, terwijl het achterlijf hoog staat, hij fixeert je en maakt kleine schokbewegingen naar voren, plots schiet ie weg en loopt ie rond in weide cirkels. Uitnodigen kan ook door een duwtje met de snuit te geven, dit spruit nog voort uit het pupstadium : wanneer de pup met de snoet op de melkklieren duwt, komt er meer melk uit, een zeer aangename sensatie voor de pup. Wel is het van groot belang voor het spel dat de pup in zijn inprentings- en socialiseringsfase (van 2 tot 12 weken leeftijd) geleerd heeft niet te hard te bijten tijdens het spelen met nestgenoten en moeder, anders wordt het spel van een volwassen hond een pijnlijke en ongezellige zaak. Ook een pupje houdt van spelen, doch is in zijn spel veel desctructiever : hij kauwt op sloffen, speelgoed, kranten etc, hij zal dan ook hevig schudden met het object in de mond. Een pup is zeer nieuwsgierig. Een andere reden dat een pup op zaken kauwt is de tandwisseling : de pup moet echt kunnen kauwen om de melktandjes te verwijderen en het doorkomen van de definitieve te bevorderen. Een derde reden van dat kauwen is dat deze handeling een stimulans is tot het prooi-jagen en- -vangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s