27% Werkloosheid

Natuurlijk hebben we in Nederland onze eigen sores en hebben de Grieken het allemaal aan zichzelf te wijten. Met zo’n redenatie houd je veel buiten de deur en heb je meteen het goede argument om je over de problemen van anderen niet zo druk te maken. Ook niet over de 27% werkloosheid die er in Griekenland heerst, noch over de helft van de jeugd die in dat land thuis zit of over die 15.000 ambtenaren die ontslagen worden. Niks aan te doen en bovendien ver weg. Of niet? En is het misschien toch dichter bij en slaat je toch bij voorbaat de schrik om het hart bij het lezen van een noodkreet als de volgende die een 45 – jarige werkloze Griek plaatste op een speciaal daarvoor ingerichte website. Waaraan je niet moet denken dat het je overkomt, maar dat niettemin wel kan gebeuren, omdat het door een mede – Europeaan geschreven werd, dus bijna naast onze deur:

En wat nu? Het is afgelopen met de WW-uitkering waarmee ik en mijn vrouw, binnen twee weken na elkaar ontslagen, nog net het hoofd boven water konden houden. Tot nu toe konden wij en onze twee kinderen nog net rondkomen van onze uitkering van 700 euro. Over het betalen van rekeningen zullen we het maar niet hebben. De hele dag kijk ik uit het raam of de elektriciteitsmaatschappij de stroom misschien komt afsluiten. Of het water. Ik ben klaar voor een ruzie. Nergens een baan te vinden, zelfs niet voor een dag. Twintig jaar werkervaring (mijn diploma’s zijn waardeloos) in tien verschillende banen gaat zo maar verloren. De hele dag thuis met internet, nieuws en prevelgebedjes dat er maar iets zal veranderen. Hoe laag kan een mens vallen, hoe lang houdt een mens dit vol, hoe kan iemand zijn kinderen helpen die, als hun enige uitje, de benen uit hun lijf lopen tijdens een wandeling in het weekend? Hoe kan iemand zo zijn kinderen grootbrengen? En zij die aan het roer staan, hebben het alleen maar over cijfers”.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 27% Werkloosheid

  1. Laurent zegt:

    Ja, die mensen die het zo smalend over de knoflooklanden hebben moeten zelf eens per direct zonder uitkering op straat geschopt worden, kijken hoe ze dat vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s