Poolse landdag bij PSV

Van communicatie en groepsprocessen en nog meer van de effecten ervan lijkt men in PSV – kringen maar heel weinig kaas te hebben gegeten. Want op het cruciale moment van de vaderlandse voetbalcompetitie, dus op het moment dat het vlaggeschip van het Eindhovens voetbalbedrijf moet presteren, blijkt niemand meer te stoppen en schijnt iedereen die er in die club toe doet, zijn woordje te willen doen over van alles en nog wat in de pers, voor de buis of aan de microfoon. Er is altijd wel ergens een quote van een PSV – bestuurder of – voetballer dan wel – trainer te horen, te zien of te lezen over wat er nu weer aan de hand is bij hun club. Het laatste wat er daar aan de orde is rust en regelmaat. Als er maar geluid wordt gegeven, lijkt het devies wel te zijn. Met nu weer als ongekend hoogtepunt het verschijnen van technisch manager Marcel Brands bij Studio Voetbal om daar ook eens zijn zegje te doen. De man moet te midden van al dat tumult dat bij dat Eindhovense schijnt te horen, ook wat, zou je bijna gaan denken. Want hoe haal je het anders in je hoofd om je voor een miljoenenpubliek te laten verleiden tot uitspraken over het vervolg van de loopbanen van de twee meest bepalende en spraakmakende figuren binnen PSV? Te weten, de trainer Dick Advocaat en de aanvoerder van de hoofdmacht Mark van Bommel.

Sterker nog, hoe verzin je het om juist op dat podium de vraagtekens over een eventueel vervolg van hun carrière bij PSV alleen maar groter te maken? En dat op een moment dat de club na alle rumoer en commotie alleen maar gebaat is bij herstel van de rust ten behoeve van het behalen van dat zo begeerde landskampioenschap. Waarvan je zo langzamerhand denkt dat dat slechts een afgeleid doel is omdat individuele of verder niet te bepalen groeps – of deelbelangen een veel grotere betekenis hebben. Zo ongestructureerd en ongeleid kwaakt het daar allemaal door elkaar dat je er als speler, die het uiteindelijk wel moet doen, horendol van zou worden en het niet meer weet, althans als je je oren te luister legt bij die bestuurders, beleidsbepalers, trainers en al die anderen die boven jou gesteld zijn en van alles te melden hebben tijdens hun permanente aanwezigheid in de media, welke geen bijdrage is tot het behalen van een kampioenschap. Want als dat dus niet gebeurt, heeft het zeker niet aan de spelers, hun kwaliteiten en goede wil gelegen. Maar vooral aan de Poolse landdag die er permanent buiten hen om werd belegd door al die stuurlui die aan de kant stonden en geen bal hebben geraakt en die bovendien niets geleerd blijken te hebben van alle troebelen bij de concurrent Ajax, die nog niet eens zo lang geleden daar tot het verleden zijn gaan behoren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s