Een reminder over Poetin

regenboogvlagEen reminder voor wie niet precies weet waarom er vandaag zo heftig geageerd wordt tegen de komst van de Russische president Poetin naar Nederland. Onder zijn verantwoordelijkheid en op zijn aanwijzing, is er bij het Russische parlement een wet ingediend die het verbiedt om voorlichting te geven over homoseksualiteit, om de regenboogvlag te tonen en die het opkomen voor rechten van homo’s strafbaar stelt. Daarnaast liggen maatschappelijke organisaties die zich sterk maken voor mensenrechten, onder vuur. Dit gebeurt in het Rusland van 2013, in het Rusland van Poetin. Vandaar de protesten in Amsterdam die niet massaal genoeg kunnen zijn, wat mij betreft.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een reminder over Poetin

  1. Mack zegt:

    De protesten moeten gericht zijn tegen de Nederlandse regering. Poetin lacht er alleen maar om.

  2. Joyce zegt:

    Hey wat leuk dat je hierover schrijft, pap! Voor wie er meer over wil weten, kijk hier: http://www.stopdeantihomowet.nl en via COC op facebook voor de laatste nieuwtjes. Het wordt groots en Poetin gaat dit niet kunnen missen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s