Pijpleiding te koop

Voor buitennissigheden is mijn regionale krant toch altijd weer goed. Vanuit dat kleine stukje Nederland dat Limburg heet, kan uiteraard veel meer uitvergroot worden als je als enige doel hebt het nieuws uit dat gebied weer te geven. En in nauw verband daarmee staan natuurlijk ook alle advertenties en andere reclame – boodschappen, die dus op hun beurt ook wat vertellen over de achterkant van die provincie, over de onderstroom van wat daar gebeurt en gaande is, zonder dat het per se nieuws genoemd hoeft te worden. Waarmee ik als vanzelf uitkom op de verbazing die mij vanochtend bij lezing van de Limburger overviel. Want op bladzijde 7 van het eerste katern zag ik prominent in een annonce afgedrukt dat de Staat der Nederlanden en meer in het bijzonder een onderafdeling van het Ministerie van Defensie een buiten gebruik gestelde pijpleiding voor olieproducten te koop aanbood. Het ging om de zogenaamde GG10 – leiding of een deel daarvan tussen Arcen en Noorbeek, wat een fors traject is dat praktisch dwars door heel Limburg loopt. Over een prijs wordt er niet gesproken. Hoogstens dat het hele spul van de hand wordt gedaan bij openbare inschrijving op 2 september.

Mij dunkt een buitenkans voor diegenen die goed in de slappe was zitten en zo langzamerhand hun bekomst hebben gekregen van alle risico’s die er gepaard gaan met het toevertrouwen van gelden aan banken. Wat is er dan verlokkelijker dan om te investeren in zo’n pijpleiding waarvoor verder niets hoeft te worden gedaan dan op haar te passen tot het moment dat het gebeurd is met de gasdistributie uit Slochteren en wij aangewezen zijn op het Russisch gas dat dan ook over industrie en huishoudens verdeeld zal moeten worden en waarvoor zonder twijfel bestaande leidingen gebruikt zullen worden. En wat te denken van al het schaliegas dat onze bodem rijk is en te zijner tijd ook haar weg zal moeten vinden? Wat is er dan interessanter dan zo’n pijpleiding of een deel ervan te bezitten en het gebruik daarvan aan te bieden, waarmee de aanschaf, de investering in no time terugverdiend kan worden? Of sla ik door die advertentie volledig op hol en gaat mijn luchtfietserij nergens over noch leidt ze ergens toe? Als dat zo is, heb ik toch dankzij mijn regionale krant het plezier gehad van de inkijk in iets waarvan ik het bestaan nog nooit had vermoed. Want wie heeft er wel eens een pijpleiding te koop zien staan?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Pijpleiding te koop

  1. Sjoerd zegt:

    Ik denk dat ze er vanuit gaan dat die leiding wordt gesloopt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s