Goed geld voor beunhazen

Over wichelroedelopers, paragnosten, handlezers, Uri Gellers, waarzeggers en wat er nog meer aan beoefenaars van dat uiterst vage handwerk rondlopen, hoeft er met mij niet serieus gesproken te worden. Geen denken aan dat ik maar een millimeter beweeg als daar een poging toe zou worden ondernomen. Ik kan er niets mee, ik wil er niets mee en ik hoef er niets mee. Kortom, ik heb niets met charlatans, boosaardige amateurs die in elk geval wel professioneel genoeg zijn om de kluit van goedgelovigen bij de neus te nemen, om mensen, die soms verder geen kant op kunnen, te belazeren. Met als laatste voorbeeld het optreden van zo’n volgende helderziende die ‘door’ had gekregen waar zich de fiets van de in 1993 verdwenen Maastrichtse studente Tanja Groen bevond. En inderdaad, op de door hem aangewezen plek werd een fiets gevonden, maar daar bleef het verder bij. Zowel de politie als ineens opgedoken detectives hulden zich in stilzwijgen en lieten eigenlijk verder niks meer van zich horen. Waardoor de tekens die die wichelroedeloper gaf opeens wel heel dicht in de buurt kwamen van het gebazel dat die betreffende man ook al ten beste had gegeven op zijn eigen website.

Daar presenteerde hij zichzelf, ja, hij prees zich daar aan met de ronkende leus dat hij ‘een techniek heeft ontwikkeld om kontakt te maken met de frequentie van verdwenen materie en om daarmee te communiceren’. Kijk, als je bereid bent om zulke wartaal voor waar aan te nemen, je oren daar naar te laten hangen en met de vertolker ervan in zee te gaan, dan ligt het dik voor de hand dat je beetgenomen wordt. Wat dan eigenlijk ook altijd gebeurt, waarna al die goedgelovigen met de staart tussen de benen en op kousevoeten ijlings een goed heenkomen zoeken en van pure schaamte – iets anders kan het niet zijn – niets meer van zich laten horen. Zodat deze praatjesmakers ongestoord met hun beunhazerij verder kunnen gaan, op weg naar een volgend gat in de markt, naar die altijd goedgelovigen en die mensen die ten einde raad zijn, om die voor goed geld ook wat onzin op de mouw te spelden, terwijl zich de volgende slachtoffers al aandienen. Want het lijkt waarachtig des mensen te zijn om als een kat in het nauw zulke rare sprongen te maken dat men zich grif in de maling laat nemen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Goed geld voor beunhazen

 1. Mack zegt:

  Maar hoe had deze man die fiets gevonden dan, voor je zoiets roept.

 2. Mack zegt:

  Ik vond het toch opmerkelijk. Ook dat de politie niet verder zoekt.

 3. Ximaar zegt:

  Waarom zou hij niet een vergelijkbare fiets daar hebben neergelegd? Want ook dat is een mooie manier als je een echte oplichtert bent.

  Of het zo is weet ik natuurlijk niet en of die man gaves bezit evenmin. Ik heb het hele verhaal niet zo gevolgd. Wel weet ik dat het vaak van 2 kanten komt. Er is ook een partij die er ingeloofd, danwel hoopt. Politici geven kiezers ook valse hoop. Het gebeurt dus op meer fronten.

 4. Sjoerd zegt:

  Dat er nog steeds mensen die er heilig van overtuigd zijn dat…

 5. Mack zegt:

  Hoe wist hij het dan van die fiets heren? Daar wordt toch wat makkelijk aan voorbij gegaan.

 6. Ximaar zegt:

  @Mack: Sinds 1993 zal dat wel ergens bekend gemaakt zijn en misschien wel in dit boek uit 2009:
  http://www.vermist.nl/index.php?id=297

  • Mack zegt:

   En dan vindt de politie de fiets niet en hij wel?

   • Mack zegt:

    Wat ik vooral apart vond is dat de politie vorig jaar een keer zei dat ze geen gebruik meer zouden maken van helderzienden omdat er nooit een zaak was opgelost met hun hulp. En nu hoorde ik dit. Ja, hij kan de fiets er zelf hebben neergelegd, maar Bush kan ook de Twin Towers zelf hebben aangevallen.

    • Ximaar zegt:

     @Mack: Maar ik schreef al eerder dat hij misschien zelf die fiets daar neergekwakt heeft en misschien wel jaren nadat de politie daar heeft gezocht. Het schijnt ook niet de juiste fiets te zijn. Lijkt mij een goed puntje voor de politie om te onderzoeken.

    • Mack zegt:

     Ok ok, maar ik hoorde een paar dagen geleden dat het wel dezelfde fiets was. De politie gelooft er al helemaal niet meer in.

 7. Margo zegt:

  Vandaag in het AD, een artikel over de moordzaak in Moordrecht in 1973, die volgens de inspecteur die de moord destijds oploste, geheel is opgelost dankzij een paragnost. Deze stokoude kennis van de vermoorde man, wist exact te vertellen wat er was gebeurd. Hij was blind, maar wist op foto’s aan te wijzen wie de daders waren. Dat bleek later allemaal te kloppen.
  Er zullen best veel charlatans tussen zitten, maar ik geloof wel dat er meer is dan wij met ons boerenverstand kunnen bevatten.

 8. Inderdaad er ligt al meer dan 15 jaar een groot geld bedrag klaar voor paragnosten die procentueel meer weten dan “gewonen mensen” en tegenwoordig al 1 miljoen dollar, alle grote TV mediums hebben daar aan meegedaan, en allemaal door de mand gevallen. Echter er zijn echt pareltjes van Paragnosten, deze maken geen reclame, maar zijn groot binnen een selecte kring zoals Wolf Manus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s