Over de grens – Herzogenrath

Herzogenrath is misschien wel een van de meest markante grenssteden. Het ligt namelijk zo dicht tegen de Nederlands – Duitse grens aan dat het als het ware een tweelingstad vormt met Kerkrade, met welke gemeente het dan ook een grensoverschrijdend samenwerkingsverband heeft. Daarin is van absolute gelijkwaardigheid sprake aangezien zowel Kerkrade als Herzogenrath eenzelfde soort economische bedrijvigheid kennen, met een sterk accent op de dienstverlening, zij het dat in het Duitse deel toch ook nog een aantal grotere produktiebedrijven te vinden zijn. Wat in deze tweelingstad, met in beide helften ongeveer gelijke inwoneraantallen van circa 45.000, verder opvalt is het intensive verkeer tussen beide gemeenten dat het meest tot uitdrukking komt in het feit dat veel Duitsers hun weekboodschappen in Kerkrade komen doen, terwijl de Kerkradenaren frekwent inkopen doen in supermarkten en grote speciaalzaken aan de Duitse kant van de grens.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over de grens – Herzogenrath

  1. Sjoerd zegt:

    Ik kom er gemiddeld ca 2 maal in de maand, op naar Kaufland. Vooral de specialiteiten en de drank gaan dan mee naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s