Gio’s in Maastricht

Wie van plan is om een iets uitgebreider bezoek aan Maastricht te brengen en dan de inwendige mens tijdens zo’n bourgondisch tripje tot zijn recht wil laten komen, doet er goed aan om wat hierna volgt in elk geval nauwkeurig te lezen om het vervolgens in het geheugen de verdiende plaats te geven. Want er is een plekje in die stad, waar het water je voortdurend uit de mond blijft lopen. En daar komen geen Michelin – sterren bij kijken, terwijl alle pretenties ver achterwege blijven, maar de smaakpapillen volledig aan bod komen. Voorwaarde voor dat genot is wel de onvoorwaardelijke liefde voor de Italiaanse keuken. Is die aanwezig, wees er dan van verzekerd dat je wat krijgt dat de stoutste verwachtingen zal overtreffen. Dat gebeurt allemaal op een steels en verscholen plekje op het Vrijthof, in de schaduw van de Sint Servaasbasiliek, aan de kant van dat majestueuze plein waar de loop van de toeristen en dagjesmensen het minste plaats vindt. Dus recht tegenover het deel met haar keten van terrassen. Wat eigenlijk wel zo prettig is en het vertoeven in dat restaurant alleen maar aangenamer maakt. Ga daar maar naar Gio’s, oftewel Gio’s Cucina Casalinga op nummer 29A. Altijd op de bonnefooi, want reserveren bij Gio is er niet bij. Vol is namelijk vol. Wat dan ook altijd het geval is en meteen al genoeg zegt over de kwaliteit van het gebodene, zoals ik onlangs ook zelf ervaren heb in deze gelegenheid.
Waar geen kaart is, maar de baas, Gio, bijna zeventig, met zijn kladbloc langs komt om de bestellingen op te nemen nadat hij heeft verteld wat er vandaag geserveerd en bereid wordt en wat, naar later blijkt, zijn meesterhand zal verraden. Zo smakelijk is de huisgemaakte ravioli. Noem mij profiterolles die beter zijn. Om maar te zwijgen van een ossehaas die bijna niet gesneden hoeft te worden. Hoewel hij die kwaliteit uiteraard niet meer alleen en eigenhandig kan bereiken, maar daarbij assistentie krijgt op een manier die de keurmerk van zijn inzicht en gevoel draagt. Want waar worden de gerechten nog zo zorgvuldig en innemend uitgeserveerd? Zou dat dan toch die Italiaanse toets zijn, de stempel van Gio’s geboortestreek, de Marken? Kortom, je wordt in de bijna drie uur die je in zijn zaak verblijft, waarachtig onthaald. Bijna verwend op een wijze die haar gelijke niet kent. Je voelt je welkom en gast in een ambiance als een huiskamer zonder dat het ergens naar overdrijving neigt. In werkelijk alle opzichten. Omdat de prijs zich ook alleszins redelijk verhoudt tot het hoge niveau van het door Gio gebodene. Vandaar dat zo’n avond daar eindigt met dat gevoel waarvoor je nu eens fijn buiten de deur wilt gaan eten. En logisch dan toch dat ik Gio’s Cucina Casalinga bij ieder aanbeveel. Je kunt er, verwacht ik, geen spijt van krijgen.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Gio’s in Maastricht

  1. Peter zegt:

    Het water loopt mij uit de mond…

  2. Pietje zegt:

    De uitdrukking is ‘het water loopt me in de mond’.

  3. Sjoerd van bVision zegt:

    Zo was ik afgelopen week bij Da Peco in Heerlen, ook daar krijg je waar voor je geld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s