Over beachvolleybal…

Het weer is er natuurlijk helemaal naar en zorgt voor het meest ideale decor dat je je maar kunt indenken bij een Wereldkampioenschap Beachvolleybal. Waar zou dat momenteel beter afgewikkeld kunnen worden dan aan het Nederlandse strand, nu het toch in ons land plaats vindt? Maar zo zit die tak van sport blijkbaar niet in elkaar, waar inderdaad alles, maar dan ook alles, aan verzonnen en met de haren erbij gesleept is om er een spektakel, een attractie, kermis en circus tegelijk van te maken. Met als gevolg dat wedstrijden in dat kader gespeeld worden op de Dam in Amsterdam en op de Haagse Hofvijver bijvoorbeeld. Omdat de mensen dat leuker vinden dan naar zo’n potje volleybal te kijken aan het strand, ook al zouden de temperaturen daar beter zijn. Dus speel je dat strand gewoon ergens anders na. Want wat maakt zo’n illusie nog uit, als de rest ook nagenoeg namaak lijkt, met daarbij de nadruk op het uiterlijk vertoon.

Zoals bijvoorbeeld de outfit van de speelsters, de beats die bij elk gescoord punt opklinken, een speaker die de boel opjuint en de plastic attributen waarmee de toeschouwers hun enthousiasme en aanmoedigingen zichtbaar en hoorbaar kunnen maken. Oppervlakkig gezien lijkt het heel wat, maar als spel of sport heeft beachvolleybal werkelijk niets om het lijf, zeker als het vergeleken wordt met het zaalvolleybal, waar een team zes spelers telt en het spel daarmee stukken gevarieerder, sneller en verrassender maakt. Dus zit er niets anders op dan wat flauwekul erbij te maken om dat beachvolleybal nog ergens op te doen lijken. Waardoor het tegelijk des te wonderlijker wordt dat de NOS zoveel zendtijd wijdt aan dit wereldkampioenschap. Of is dit de nieuwe weg die de publieke omroep moet begaan nu ze de grote sportevenementen een voor een kwijt aan het raken is? Als dat zo is, dan mag die weg voor mij zo snel als mogelijk vast en dood lopen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over beachvolleybal…

  1. sjoerd zegt:

    Niet zo negatief Rob. Ik vind het een mooie sport die best naast zaalvolleybal kan bestaan. Ik heb zelf jarenlang gespeeld, ik zeg dat niet zomaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s