Onze Poussada – special

Normaliter pleeg ik hier geen reclame voor wat of wie dan ook te maken. Nu heb ik evenwel recht en reden genoeg om op deze regel een uitzondering te maken. Want de voorwaarden waaronder en waartegen wij gedurende zeven dagen op eigen gelegenheid met een huurauto een rondrit door het zuiden van Portugal hebben mogen maken, zijn werkelijk uniek te noemen. Wat door de reisorganisatie Girassol uit Alkmaar onder de noemer “Poussada – special” is geboden, lijkt nauwelijks te evenaren. Voor een haast ridicule prijs, die van tevoren gerust argwaan had kunnen oproepen, werd een pakket geboden van de hoogst denkbare kwaliteit. Met daarin begrepen de vliegreis met TAP vanaf Schiphol naar Lissabon en vanaf Faro via Lissabon terug, het vrij gebruik van een Toyota Yaris die een half jaar oud was en bij aanvang van de huur volgetankt bleek en last but not least overnachting plus ontbijt in accomodaties die niet luxueuzer en fraaier gelegen konden zijn. Ze gingen stuk voor stuk onze ervaring en verbeeldingskracht verre te boven.

Het betrof zogenaamde poussada’s, oftewel hotelverblijven die gesitueerd waren in kastelen, kloosters en paleizen welke jaren ongebruikt leeg hadden gestaan en welke circa twintig jaar terug volledig gerenoveerd en opgeschaald werden om te fungeren als accomodaties ten behoeve van toeristen welke Portugal wilden bezoeken. Aldus ontstond een keten onder de naam “Poussadas de Portugal” welke nadien onder toezicht van de landelijke overheid gerund werd. En tot welk ongekend kwaliteitsniveau dat heeft geleid, hebben wij van 6 tot en met 13 maart in respektievelijk Palmela, Arraiolos, Vila Vicosa, Beja en Estoi mogen ervaren. Wij voelden ons op elke plaats dusdanig verwend dat als dat nog veel langer geduurd had, wij ons dan toch besmuikt hadden moeten voelen, ontstegen als we dan aan de normaliteit en werkelijkheid zouden zijn. Voor deze zes, zeven dagen was het precies genoeg om er verrukt over te kunnen zijn, om ons onbezwaard in die luxe te kunnen wentelen en ons zelfs de spekkoper en bofkont te wanen die dit buitenkansje toch maar mooi genoten tegen een prijs die achteraf bezien bijna te ongelooflijk laag voor woorden bleek. Met nogmaals onze dank aan Girassol, dat het meer dan verdient om hier zo in het zonnetje gezet te worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onze Poussada – special

  1. Mack zegt:

    Vind ik ook hoor, als je werkelijk zo enthousiast bent, is het goed daar reclame voor te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s