Matchfixing in Deventer?

Opzichtiger kon het bijna niet. Wie tot gisteren nog nooit van ‘matchfixing’ had gehoord noch getuige was geweest van staaltjes ervan, maar er wel uitvoerig over had gelezen, zou na de wedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax in Deventer voor eens en voor altijd beter moeten weten hoe dat er dus ‘live’ uit zou kunnen zien. Alle ingrediënten waren ervoor aanwezig. Er ontbrak werkelijk niets om tot een hevige verdenking te komen. De feiten zoals ze zich ontrolden, spraken boekdelen, en ook nog eens overtuigend. Waardoor je als argeloze toeschouwer, die niettemin op de hoogte is van mogelijke misstanden in het betaald voetbal, haast je eigen ogen moest gaan geloven. Alles op een rij gezet leverde dat het volgende beeld op dat dus slechts tot konklusies kon leiden die in dezelfde richting wezen. We schrijven de tweede helft van deze wedstrijd in de Eredivisie. Go Ahead Eagles heeft na de rust gelijk gemaakt en begint met het vorderen van de tijd steeds meer prooi te ruiken. Het rukt voortdurend op naar het doel van het zwakke Ajax dat alle moeite heeft om overeind te blijven. De overwinning lijkt te wenken voor de Deventer ploeg. Haar overwicht neemt hand over hand toe en Ajax, dat niet te herkennen is als die kampioensploeg, probeert af en toe nog wat met sporadische tegenaanvallen. Maar de keeper van Go Ahead Eagles, Mickey van der Hart, die nota bene van Ajax gehuurd is en dus nog bij die club in dienst is, wordt eigenlijk nooit bedreigd. Hij kan hoogstens last van zichzelf hebben, van de spanning die hem mogelijk parten speelt omdat hij zijn oude kollega’s uit Amsterdam weer ontmoet.

Gedurende achtentachtig minuten is daar echter niets van te merken. Hij speelt de rol van sluitpost voor zijn ploeg met verve. Tot die voor hem fatale voorlaatste minuut van de wedstrijd aanbreekt. De stand is nog altijd gelijk en het ziet er naar uit dat het bij die puntendeling zal blijven. Tevredenheid in Deventer en de zoveelste teleurstelling in Amsterdam. Tot die bal die over grote afstand, met betrekkelijk weinig vaart, wordt teruggespeeld op doelman Mickey van der Hart. Die het leer dat in zijn richting rolt, tegemoet gaat om tot een snelle hervatting en nieuwe aanval van Go Ahead Eagles te komen. Wie weet zit er nog een doelpunt in, zie je Mickey denken, terwijl hij zijn linkerbeen heft om de bal een verwoestende schop te geven. Waar op dat moment alles fout gaat en de doelman en de bal elkaar volledig missen, omdat de bal de eigen weg gaat, dus net dat polletje vindt om omhoog te springen en daarmee het vernietigende kontakt ontloopt met de schoen van de keeper die daardoor hopeloos in het luchtledig trapt om vervolgens om te kijken en dezelfde bal haast hatelijk en pesterig tegelijk in zijn doel ziet rollen. Waarmee, met die dolzinnige situatie, het beeld van matchfixing onomstotelijk werd opgeroepen. Wat uiteraard volledig vervalst was en des te meer de perfecte simulatie daarvan opleverde, welke tegelijk de hernieuwde bevestiging was van de reputatie van “Lucky Ajax” met hun verhuurde Mickey in de voor hem zo pijnlijke hoofdrol.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Matchfixing in Deventer?

  1. Mack zegt:

    Ik zag het ja. Wat zuur. Nog een keeper van Ajax ook, hij wilde natuurlijk punten pakken voor zijn ploeg. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s