Museum ‘Beelden aan Zee’

Het oogt bepaald atypisch in de omgeving waarin het gesitueerd is en vormt dan ook een oase van rust en beschaving die in schril kontrast staat met de haast kermisachtige sfeer die per definitie op een boulevard schijnt te moeten heersen. Zo ook in Scheveningen, waar Gods woord, de permanente imitatie-streetparade en het gekrijs van zeemeeuwen om voorrang strijden in de aandacht van het flanerend strandpubliek, dat nauwelijks oog heeft voor dat zo kunstig in het helmgras van dat ene duin verstoken “Museum Beelden aan Zee”. Trouwens, ondanks een paar speelse blikvangers wordt nog niet eens zo opzichtig naar die massale gunsten gedongen getuige de eigenzinnige programmering, ook tijdens het hoogtepunt van het toeristenseizoen. Met een retrospectief dat gewijd is aan het leven en werk van de belangrijke en tegelijk betrekkelijk onbekende Franse beeldhouwer Henri Laurens.

015002011

 

 

 

Met daarnaast aandacht voor twee hedendaagse Franse kunstenaars, te weten Daniel Firman en Bruno Peinado, en voor twee Nederlanders, Gijs Assman en Ruud Kuijer. Waarmee de volledige ruimte van het complex, dat verschillende zalen en niveaus, binnen en buiten kent, op een aantrekkelijke wijze gevuld werd en de terechte belangstelling kreeg getuige de verrassend grote toeloop van liefhebbers van beeldende kunst op een fraaie zaterdag in augustus. Was ik al volledig gewonnen voor de schoonheid van het Kröller Müller Museum en haar immense beeldentuin en bewaarde ik daarnaast onvergetelijke herinneringen aan de pracht van ‘Louisiana’ dat ten Noorden van Kopenhagen ligt, dit “Museum Beelden aan Zee” kan er met gemak mee wedijveren. Zo onder de indruk ben ik geraakt van de originele locatie en van de tentoonstellingen en collecties die ik er aantrof en waarvan ik hier graag enkele beelden wil laten zien.

012013001

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s