Russische barbarij

Dat vooroordelen en discriminatie ook door domme eigen schuld in de wereld geholpen kunnen worden, kan opgemaakt worden uit de bederfelijke lucht die meegevoerd wordt door de wind die de laatste tijd uit Rusland waait. De inwoners van dat land plus al diegenen die er verwantschap mee zeggen te voelen, kennen nauwelijks terughoudendheid om zich te laten zien zoals ze zijn, ook al betekent het sympathieverlies of irritaties bij anderen dan zijzelf. Een anti-Russische gezindheid en stemming neemt niet voor niets allerwegen toe, als zo’n land en zijn inwoners meent te mogen handelen op manieren die tegen elk fatsoen en iedere vorm van beschaving indruisen. Met macht en geld als enig motief en feitelijke rechtvaardiging voor deze vermeende onafhankelijkheid die alle moraal en ethiek aan haar laars lapt en lak heeft aan geldende regels in de wereldrechtsorde. Puur en alleen omdat Rusland zich door niets en niemand de les laat lezen, gefrustreerd als het kennelijk nog altijd is doordat haar invloed op het wereldtoneel zo getaand is en dus nodig in de vroegere omvang hersteld moet worden. Vandaar dat al jaren terug een Zuidkoreaans verkeersvliegtuig ongestraft boven het Russische eiland Sachalin neergehaald kon worden, waardoor meer dan tweehonderd mensen het leven lieten. Zoals het blijkbaar even vanzelfsprekend is dat Russische miljardairs in het Westen voetbalclubs en daarmee kampioenschappen in Franse en Engelse competities kopen.

Waarbij als motto geldt dat ruim baan gemaakt dient te worden voor de proleten en patsers omdat hun wil met die bakken met geld nu eenmaal wet geworden is. Net zo laten hun soortgenoten zich even onbetamelijk gelden aan de Turkse en Spaanse Middellandse Zeekusten, waar ze zich luidruchtig en tot kotsens toe met drank en voedsel vol laten lopen. Omdat rijkdom, het hebben van veel geld nu eenmaal gezien moet worden zonder dat normen of beschaving daarbij nog tellen. Het is precies diezelfde sfeer en lucht van bederf, die ook hangt rond het handelen, de politiek van Poetin en zijn Kremlin – dienaren die zich niets gelegen laten liggen aan meningen van de rest van de wereld en waarin daarom de barbarij welig kan tieren. In welke vroegere of huidige deelrepubliek komt dronken geweld dat gekleed gaat in vechtpet en camoeflagepak en ongeschoren is, niet voor? Gewoon om langs de landsgrenzen rotzooi en instabiliteit te creëren en steeds onder de dekmantel van Poetin’s inlichtingendienst, die niet anders dan uit gajes kan bestaan, voor wie het ook geen enkele belemmering vormt om een verkeersvliegtuig uit de lucht te schieten en driehonderd mensen levens te offeren in haar misdadige geo-politieke spelletjes. Waarmee de vraag alleen maar aktueler en dwingender wordt of met deze lieden, met die Poetin voorop, nog wel zoete broodjes gebakken moet blijven worden, omdat we er zo nodig handel mee willen drijven. Alsof dat alle ethiek te boven gaat.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Russische barbarij

 1. Jolie zegt:

  Dankje, dankje dankje! Rutte zal zich in alle mogelijke bochten wringen om geen woord die richting uit te zeggen, gelukkig zeg jij het tenminste.. Poetin laat telkens weer zien dat liegen loont. Gewoon, domweg de werkelijkheid ontkennen. En wij laten hem ermee wegkomen, want het levert geld op. Echt, ik zou het ervoor over hebben om een jaar op kapucijners en brood te leven om ‘ns “NEE” tegen die man te kunnen zeggen. Genoeg is genoeg.

 2. sjoerd zegt:

  Alles draait om de economie. Europa heeft zich helemaal overgeleverd aan de Russen. kijk maar naar mijn in maart verschenen artikel: http://www.bvision.nl/2014/03/27/de-russen-komen-deel-1/

 3. Ximaar zegt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Air_Lines_Flight_007

  Dat KAL-incident is inmiddels 31 jaar geleden was nog toen de Koude Oorlog op haar top zat. Sinds die tijd hebben de USA en Israel ook was passagiervliegtuigen uit de lucht geschoten. In 2001 (iets recenter) heeft de UkraIne met zo’n BUC-200 een vliegtuig boven de Zwarte Zee neergehaald dat onderweg was van Novosibirsk naar Israel. De Ukraine heeft dit 8 dagen in alle toonaarden ontkent en gaf later toe dat het een fout was bij een militaire oefenining. Die BUC stond destijds op de Krim en naar verluid is dat ook het type wat de MH17 heeft neergehaald.

  Dat ze in alle toonaarden ontkennen doen ze ik die regio allemaal. Ze wachten eerst op toestemming vanuit Moskou of Kiev of Minsk en dat kan moeiteloos een week duren. Dat ze liegen en bedriegen doen ze ook allemaal als het om mensen gaat in bestuurlijke posities. Het is schijnbaar een voorwaarde om deel te nemen aan hun politiek en daarin te overleven. Uit mijn eigen ervaren in de Ukraine kijk ik er niet vreemd van op dat zowel de Ukrainse regering als de Seperatisten als de Russen aan de voordeur zeggen dat ze mee werken en dan vertellen dat ze ook nog even langs de achterdeur moeten gaan om het tot een succes te maken. En bij die achterdeur moet flink steekpenningen betaald worden willen ze echt iets voor je gaan doen. En uiteindelijk doet Nederland dat gewoon omdat ze van deze ellende af willen. Nederlandse bedrijven doen dat al jaren om er zaken te doen. .

 4. Dhyan zegt:

  Geld regeert de wereld, ook vanuit Nederland hoor, maak je geen illusie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s