Curieuze berichten

Ook deze week was er weer een overvloed aan curieuze berichten. Met dank aan de sociale media en internet in zijn algemeen, waardoor er blijkbaar basisvoorwaarden ontstaan om de nieuwsvoorziening alleen maar veelvormiger te maken. Ter lering en vooral vermaak. Zoveel is zeker en duidelijk.

De bruiloft van de burgemeester van het Belgische Kortrijk wordt een gratis volksfeest voor alle inwoners. De rekening is niet voor de stad. Het koppel betaalt het festijn zelf. Burgemeester Vincent van Quickenborne, die zijn ministerschap voor Pensioenen opgaf om eerste burger van Kortrijk te worden, trouwt 21 juni op het stadhuis. Na de huwelijksvoltrekking door alle wethouders is er een groot festijn op de Grote Markt. “Iedereen mag delen in ons geluk”, aldus het paar in Vlaamse media woensdag. 75 vaten bier, heel veel frites en 3.000 kippenbouten zijn ingeslagen voor het festijn. Er is één beperking. Om 18.00 uur gaat de tap dicht.

Dennis Kneier, de Amerikaanse burgemeester van San Marino in Californië, heeft een zakje met hondenpoep op de oprit van zijn buurman gegooid. Helaas voor de burgervader werd het voorval vastgelegd op bewakingsbeelden. De burgemeester liep naar eigen zeggen samen met zijn vrouw op straat toen ze een plastic zakje poep zagen liggen, hoewel de beelden daar geen uitsluitsel over geven. Wel is goed te zien dat Liz Kneier naar de oprit van buurman Philip Lao wijst, waarna haar echtgenoot het zakje erop gooit. Lao stapte met de beelden naar de politie. Niet veel later zag Kneier zich genoodzaakt om excuses aan te bieden. “Het was verkeerd van me om het bij hem op de stoep neer te leggen”, zegt de burgemeester. “Ik had door moeten lopen of het gewoon in de vuilnisbak moeten gooien.” Kneier heeft ook een excuusbrief bezorgd bij zijn buurman, die regelmatig kritiek uit op de gemeenteraad. De brief is in een lokale krant gepubliceerd. Van een slepende burenruzie zou echter geen sprake zijn. Lao heeft besloten om geen aangifte te doen.

Een vrouw die van de Duitse posterijen 88 tijdelijke contracten had gekregen, krijgt nu eindelijk een vaste baan bij de Post AG. Zij moest daarvoor wel eerst naar de rechter stappen. De inmiddels 41-jarige vrouw uit de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren werkte sinds 1997 als flexwerker bij de Post. Toen haar 88e contract in april afliep, wilde de Post de vrouw niet langer in dienst houden. De rechter zorgde er vrijdag voor dat beide partijen een schikking troffen.

De Japanse politie heeft woensdag een 53-jarige man gearresteerd voor de diefstal van honderden sportuniformen van middelbare scholen. Agenten doorzochten het huis van de Japanse Koichi Hirose in Wakayama en ontdekten ongeveer zeshonderd sportpakken, cheerleading-uniformen en volleybal-uniformen. “Ik steel ze sinds vorig jaar,” aldus Hirose. “Ik wilde ze dragen.” De verdachte zou de kledingstukken van vijftig verschillende scholen hebben gestolen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Curieuze berichten

  1. sjoerd zegt:

    Mensen zijn af en toe echt niet te begrijpen…

  2. Margo zegt:

    Al dagen geen logje, dat zijn we niet gewend van jou! Ik ga er vanuit dat je de hort op bent en het goed hebt!

  3. Dhyan zegt:

    Alles goed met je ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s