‘Bruisend’ Limburg…

Al vaker heb ik hier aangegeven dat een krant als Dagblad de Limburger geheel op haar eigen merites beoordeeld moet worden en dat een vergelijking met NRC Handelsblad te eerste al helemaal niet aangaat en haar eigen aard ook geen recht doet. Zo’n regionaal dagblad heeft een andere funktie dan nieuwsorgaan. Althans zo ervaar ik het. Het geeft meer de polsslag van de streek, de provincie weer en biedt zicht op de binnenkant van de regio. Het is als het ware een kaleidoscoop, een kijkdoos waarin ook de rare en aandoenlijke randjes in de vorm van lokaal nieuws aan bod en tot hun recht komen. Met als duidelijkst voorbeeld de editie van vandaag die een sprekend beeld geeft van hoe ‘bruisend’ Limburg op een doordeweekse dag kan zijn, met de volgende berichten:

“De Family Factory Maastricht houdt aanstaande dinsdag weer een opvoedcafé. Bezoekers buigen zich deze keer over de vraag hoe gezinnen nog leuker en gezelliger gemaakt kunnen worden. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom in café Servaas aan het Cörversplein.”

“Zorgorganisatie Sevagram heeft gisteren een zogeheten Zingend Zebrapad geschonken aan de Maastrichtse locatie Scharwyerveld van de Mosae Zorggroep. Als mensen binnen over het gestreepte pad lopen, klinkt muziek. Doel is beweging bij ouderen te stimuleren.”

“De Stichting Omgaan met Angst houdt op zaterdag 1 februari een wandeltocht voor angstpatiënten en hun partners of vrienden. De elfde wandeltocht van de stichting start om 13.30 uur vanaf de Markt in Gulpen. Deelname is gratis.”

“Ondanks het niet-binnenhalen van de titel Culturele Hoofdstad van Europa hopen Limburg en de euregio in 2018 toch een graantje mee te pikken van het succes van de uiteindelijke winnaar Leeuwarden. 2018 moet het ‘Jaar van Leeuwarden-Limburg’ worden, zo staat in een voorstel van cultuurgedeputeerde Noël Lebens dat deze week ter sprake kwam in de Maastrichtse gemeenteraad. De provincie stelt voor om tot 2020 elk jaar een titel te geven waarbinnen samen met de euregio projecten kunnen worden opgepakt. Dat plan moet een vervolg geven aan de ingezette samenwerking met de euregio toen men nog hoopte de titel culturele hoofdstad binnen te slepen.”

Dat bedoelde ik met aandoenlijk. En zo ‘bruisend’ kan Limburg dus zijn op een verloren dag in januari. Leuk toch?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op ‘Bruisend’ Limburg…

  1. sjoerd zegt:

    Ik laat het commentaar maar achterwege…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s