De moed van OmroepMax

Kijk, dat OmroepMax met alles twee decennia te laat is en dan ook nog eens alles kopieert om daar vervolgens mooi weer mee te spelen en zelfs succes te behalen, is nog tot daar aan toe en zegt meer iets over de grote groep mensen die hun sluimerend heemwee naar vervlogen tijden zo graag in beelden omgezet wil zien, omdat de toekomst nu eenmaal het onbekende vertegenwoordigt, een vraagteken is, dus kennelijk synoniem is voor onzekerheid en angst. Dat OmroepMax daar haar bestaansrecht aan ontleent, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Maar dat rechtvaardigt diezelfde club nog niet om zichzelf in dat boerenbedrog te overtreffen. Wat gisteren dus naadloos gebeurde toen ze de ultieme verzetsdaad verrichtte omdat het daarvoor kennelijk nooit te laat is en zij veronderstelt dat de Tweede Wereldoorlog nog altijd niet is afgelopen voor de doelgroep die zij zegt te bedienen. Sterker nog, relevant blijft en daarmee de bepaald ferme stap die door OmroepMax genomen werd, alleszins zou rechtvaardigen, waardoor die bijna leek op een sollicitatie van haar voorzitter Slagter naar op zijn minst een hoge koninklijke onderscheiding.

Want neem me niet kwalijk. Als het over moed en onbaatzuchtigheid gaat, dan mag je toch zeker daaronder het besluit van die omroep rangschikken om met onmiddellijke ingang de serie ‘Derrick’ uit haar programmering te schrappen omdat de hoofdrolspeler Horst Tappert, die overigens vijf jaar geleden overleed, de waarheid over zijn oorlogsverleden niet blijkt te hebben gesproken. Zoveel jaar na zijn dood is namelijk gebleken dat hij deel heeft uitgemaakt van de Waffen SS – divisie ‘Totenkopf’ die in de Tweede Wereldoorlog in Rusland heeft huisgehouden. En met die wetenschap kan OmroepMax niet meer leven ondanks dat er zoveel jaren naar ‘Derrick’ met zoveel plezier is gekeken. Die waarheid is deze beroepskopieerders te machtig geworden zodat ze niet anders konden dan deze heldendaad te verrichten, die in waarachtigheid en moed niet te evenaren is. Hoogstens nog als men besluit tot de onderduik als men toch zo nodig in het verleden wil leven. Maar dan alsjeblieft voor definitief, dus om nooit meer als OmroepMax boven water te komen. Dan heeft hun quasi – heldhaftigheid tenminste nog betekenis gekregen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op De moed van OmroepMax

 1. Emigrant zegt:

  Het was in Duitsland ook al in het nieuws. Nederlanders zijn altijd zo goed he? Ons landje wordt daar langzamerhand wereldberoemd om.

 2. Mack zegt:

  Hola, en de vader van Máxima dan?

  • robschimmert zegt:

   Ik heb het hier over een verzetsdaad van zeventig jaar na dato, vanuit de fauteuil in de tweede woning, weet je wel. Trouwens, kijken naar Tappert is van een andere orde dan Zorreguieta in de Nieuwe Kerk bij de inhuldiging. Niet te vergelijken. Of rijd jij nog steeds niet door Duitsland…..?

   • Mack zegt:

    Jij hebt je niet echt verdiept in mij de afgelopen 8 jaar hè? Duitsland is de vijand en wordt geregeerd vanuit Wolfsburg.

    • robschimmert zegt:

     O, en daarom is het rijden in een Peugeot ook al een verzetsdaad?

    • Mack zegt:

     Inderdaad. Of een alfa, dat helemaal. De Italianen hebben Mussolini ondersteboven opgehangen en het is een symbool dat je voor de vrijheid van het individu bent in plaats van je in de gebaande paden van het vag concern te laten leiden . Dat de vader van maxima hier niet aanwezig mocht zijn op haar bruiloft vond ik pas een laffe principiële verzetsdaad waar geen Nederlander iets mee opschoot. Wij moeten altijd anderen meten, alsof wij de rechtvaardigen van de wereld zijn en iedereen een voorbeeld aan ons kan nemen. Wij waaien gewoon met de wind mee zonder over de richting na te denken. Als Duitsland ballen had voerden ze een max snelheid in om het milieu te sparen. Schijnheilig extremistisch bolwerk. Maar derrick mocht ik wel. Nee ze moeten bij mij niet aankomen met Nederlandse principes, want die zitten alleen in de portemonnee. Dus laat maxima dan ook met rust. Of pak een paar problemen aan waar wel mensen last van hebben.

 3. robschimmert zegt:

  Wij zijn te klein geworden om nog een eigen koers te varen. Daarom moeten we wel met de wind van anderen meewaaien om het hoofd nog boven water te houden. Dus is het afgeven van een enkel tegendraads geluid, hoe hypocriet ook, nog de enige mogelijkheid om het eigen gezicht te bewaren. Maar ik geef toe dat de keuzes daarbij vaker nergens op lijken, zoals in dit geval van OmroepMax. Maar wat Zorreguieta betreft ben ik het dus niet met je eens. Kijk maar eens hoe de Argentijnen nog altijd doende zijn om schoon schip met hun verleden te maken. Dan is het zeker niet aan ons om een volkomen ander signaal af te geven.

  • Mack zegt:

   Zit Zorregieta in de gevangenis dan, daar? Fidela zit niet eens in de gevangenis dus hoezo schoon schip?

   • Mack zegt:

    Oh nu wel. Dat is waar ook. Maar ten tijde van het huwelijk nog niet.

    • robschimmert zegt:

     Dat huwelijk was geen prive – gebeurtenis, maar staatszaak, omdat WA kroonprins was. Dus was enige omzichtigheid tav de selectie van aanwezigen op zijn plaats, omdat daar wel degelijk een statement mee werd gemaakt.

    • Mack zegt:

     Zal wel. Maar wie had zich eraan gestoord behalve wat mensen uit het linkse circuit die nog nooit in Argentinië zijn geweest? Om Derrick niet meer uit te zenden is ook een statement, we hoeven geen SS’ers te aanbidden, want dat is nu het geval ineens. Hoe belachelijk ook.

 4. Mack zegt:

  Ze zijn wel gek op ons Koningshuis, die Duitsers he? Valt je dat niet op? Zij hebben het niet en verlangen er wel naar.

 5. margoknegjes zegt:

  Ik vond die Tappert altijd al een onaardig, vervelend mannetje. Als Derrick dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s