Drie fantastische vertellingen

En zoals gebruikelijk heb ik op deze zaterdag ook weer een paar fantastische vertellingen, welke deze keer afkomstig zijn uit de Verenigde Staten en uit Doetinchem nota bene. Vermakelijk zijn ze zeker en ook nog waar gebeurd, hoewel de verbeeldingskracht er wel voor nodig is om het allemaal te kunnen geloven:

Een 76- jarige vrouw uit Mobile, in de Amerikaanse staat Alabama, lag lekker op de bank te slapen terwijl een tornado een deel van het dak van haar huis rukte. Betty Russell zei later dat ze in slaap was gevallen terwijl ze naar de televisie keek. Ze sliep blijkbaar behoorlijk vast, want tijdens haar dutje vernietigde een tornado het grootste deel van haar huis. De vrouw werd niet wakker, zelfs niet toen een deel van het dak wegwaaide. Russell werd uiteindelijk gewekt door de brandweer en een aantal bezorgde buren. Pas toen zag ze dat een grote, omgewaaide boom haar slaapkamer, waar ze normaal altijd haar middagdutje deed, volledig had vernietigd.

Een te knappe tandartsassistente uit Fort Dodge, in de Amerikaanse staat Iowa, is volgens de rechter terecht ontslagen.De tandarts vond haar een bedreiging voor zijn huwelijk. Melissa Nelson (32) werkte al tien jaar voor de 53-jarige tandarts James Knight. Er waren nooit problemen, tot hij anderhalf jaar voor haar ontslag begon te klagen dat haar kleding te opwindend was. “Als je een bobbel in mijn broek ziet, is je kleding te strak”, had Knight tegen zijn assistente gezegd. Nelson zegt dat ze tijdens haar werk steeds het normale uniform droeg. De tandarts en zijn knappe assistente, beiden getrouwd, stuurden elkaar regelmatig sms-berichtjes, meestal over zaken als hun gezin en hun kinderen. Toen de vrouw van de tandarts daar achter kwam, eiste ze dat de assistente ontslagen zou worden. Een plaatselijke priester die om advies was gevraagd, was het daar mee eens en vond dat de tandarts zijn gezin moest beschermen. Nelson, die zegt nooit te hebben geflirt met haar baas, werd vervolgens ontslagen. Ze vocht het ontslag aan, maar de rechter geeft haar ex-baas nu gelijk. Volgens de rechter mag een werkgever iemand ontslaan als er sprake is van een ‘onweerstaanbare aantrekkingskracht’, ook als verder helemaal niets onoorbaar heeft plaatsgevonden. De advocaat van de tandarts is blij met de uitspraak en vindt dat de rechter opkomt voor de traditionele gezinswaarden. “Meneer Knight is een zeer gelovig man die zijn huwelijk wil beschermen”, zo zegt hij. “Gelukkig is de rechter het daar mee eens.” De assistente is boos en voelt zich vernederd. Ze werkt nu zes avonden per week als serveerster.

Een bruidegom die door zijn schoonfamilie als vermist werd opgegeven, heeft de politie telefonisch laten weten dat hij was gevlucht. Dat liet de politie afgelopen maandag weten. De politie had eerder een opsporingsbericht verspreid, nadat de schoonfamilie in paniek had gebeld. Het huwelijksfeest is afgelast. De bruidegom zou maandag in Doetinchem trouwen, maar kwam niet opdagen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drie fantastische vertellingen

  1. Sjoerd zegt:

    Die laatste heeft ‘m behoorlijk geknepen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s