Fantastische vertellingen

En dan heb ik vanochtend natuurlijk weer drie fantastische vertellingen, die hoewel ongelooflijk en hilarisch, zo maar aan de werkelijkheid ontleend zijn:

Het Franse dorp Bugarach wordt van 19 tot 23 december afgesloten. De lokale autoriteiten vrezen een enorme toeloop van pelgrims, die denken daar het einde van de wereld te kunnen overleven. Ruim tweehonderd agenten en 45 brandweermannen gaan er volgens het lokale dagblad Midi Libre voor zorgen dat niemand de tweehonderd inwoners van het dorp lastigvalt. De ‘Doomsday believers’ denken dat de nabij gelegen berg Pech de Bugarach een poort is tussen verschillende dimensies en dat ruimtewezens de mensen daar komen redden van de ondergang van de wereld. Bij de berg zijn opnames gemaakt van een ufo. Burgemeester Jean-Pierre Delord wil problemen in zijn gemeente voorkomen: ”Met alle heisa over Bugarach in de media, zullen er vast duizenden mensen komen opdagen voor de zogenaamde verrijzenis. Elk jaar gebeuren er ongelukken op de berg. Vorig jaar zomer is er een Amerikaan na een val omgekomen. Ik wil daar niet verantwoordelijk voor zijn.”

Dierenarts Kees Scheepens heeft een inschattingsfout gemaakt bij het Omroep Brabant-programma De Kamer van Brabant. De man, die zichzelf varkensfluisteraar noemt, werd live in de uitzending ondergepoept terwijl hij een paar seconden daarvoor nog verklaarde dat zoiets niet zou gebeuren. In de uitzending laat Scheepens zien hoe hij een biggetje op z’n gemak stelt. Hij doet de geluiden van een moedervarken na terwijl hij het beestje vasthoudt. “Kijk, nou ontspant ‘ie en gaat hij lekker liggen”, vertelt de deskundige terwijl hij het biggetje aait. “Ik hoef ook helemaal niet bang te zijn dat hij begint te plassen.” Maar dat gebeurde dus wel.

De ontwerper Claudio Celiberti heeft in Groot-Brittannië de duurste keuken ter wereld onthuld. De complete designkeuken kost ruim een miljoen euro. Het luxe ‘Fiore di Cristallo’-kookvertrek werd tijdens een exclusief feest in Londen tentoongesteld. De ontwerper heeft een jaar aan de keuken gewerkt en heeft onder andere gebruikgemaakt van het puurste kristal afkomstig van het Italiaanse dorp Murano. Het pronkstuk is het kristallen keukenblad ter waarde van ruim 45.000 euro. Tevens hangen er Swarovski-kroonluchters die samen meer dan 30.000 euro kosten. Ook voor de keukenapparatuur is voor duur designmateriaal gekozen. De koelkast kost bijvoorbeeld 6200 euro en het koffiezetapparaat is ruim 2000 euro waard. Er is momenteel een wachtlijst voor de keuken en de levertijd bedraagt acht maanden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Fantastische vertellingen

  1. Emigrant zegt:

    Hoe chiquer de keuken, des te beroerder het eten, is mijn ervaring.

  2. Rob Alberts zegt:

    De overeenkomst van deze vertellingen geeft reden tot een glimlach!
    Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s