Leuke verhalen

Zoals vaker op zaterdagen, heb ik weer een paar opvallende berichten in petto, die deze keer afkomstig zijn uit een plaatsje in Zweden, uit Almere en Bristol. Het zijn geen dijenkletsers, maar wel miniatuurtjes die op zijn minst een glimlach op zullen roepen:

De Zweedse Anna Eriksson heeft bericht gekregen dat er plek voor haar is in de kleuterklas van de plaatselijke basisschool. Anna heeft bedankt, want ze is inmiddels 105 jaar.De brief was gestuurd naar vijfjarige kinderen uit de gemeente Tierp. Het bevolkingsregister leverde de adressen van iedereen die in ’07 geboren is. Dus ook van Anna Eriksson, maar zij is niet in 2007, maar in 1907 geboren. Bij het versturen viel het niemand op dat één van de brieven geadresseerd was aan een bejaardentehuis. Volgens de schooldirecteur kon de bejaarde vrouw er de humor wel van inzien. ”Het zou leuk zijn als Anna een kop koffie komt drinken.”

Een bever heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor aardig wat commotie gezorgd in Almere. De hulpdiensten rukten massaal uit, omdat agenten het zwemmende beest aanzagen voor een vluchtende inbreker. Volgens een politiewoordvoerder reageerden de agenten op een inbraakmelding bij een bedrijf en hoorden ze eenmaal ter plaatse een plons. Een van hen meende bovendien een hoofd in het water te zien. Zowel de brandweer als een politiehelikopter werden opgetrommeld om de ‘inbreker’ boven water te krijgen. Pas na de inzet van een infraroodcamera werd duidelijk dat er geen jacht werd gemaakt op een insluiper, maar op een ‘flink uit de kluiten gewassen bever’. Wie er wel achter de inbraakpoging zat, is nog onduidelijk. De zoektocht leverde geen arrestaties op.

In Groot-Brittannië hebben twee varkens tijdens het verwekken van hun achtling een eeuwenoude muur kapot gemaakt. De rekening is voor de eigenaar van de beesten.De muur aan de Crews Hole Road in het Engelse Bristol staat er al sinds de zeventiende eeuw. Volgens de gemeente gingen de varkens zo tekeer dat de muur het begaf en daardoor moest de drukke weg twee weken worden afgesloten. De schade wordt verhaald op de varkenshoeder, Rob Needs. Hij is niet van plan om de muur te vergoeden: “Het is belachelijk om mijn varkens de schuld te geven van het vernielen van de muur. Die muur staat er al eeuwen, een paar varkens kunnen hem echt niet neerhalen.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s