Een opgeleukt weerbericht?

We beleven tot nu toe een rot zomer, als ze al die naam verdient. Met vandaag wel als absoluut dieptepunt. Wind, regen, nog geen zestien graden. Herfstiger kon het niet zijn en dus bepaald geen weer om nu eens onbekommerd in eigen land vakantie te vieren. Wat kennelijk toch door velen in verband met slinkende gezinsbudgetten wordt gedaan. Met als gevolg pesthumeuren op campings en in de pretparken, welke logischerwijs afgereageerd moeten worden. En welke zondebok ligt er dan meer voor de hand dan de weerman die het dus duidelijk heeft gedaan. Uiteraard voor de vakantievierder die ergens zijn gram moet halen en dus gedurende die paar weken dat hij los mag, best ook eens onredelijk mag zijn. Die wordt het nog wel vergeven. Bonter maken de recreatie – ondernemers die natuurlijk ook gedupeerd worden door het slechte weer, maar wel een heel vreemde draai maken met hun poging om die pijn te verzachten.

Want ook bij hen zijn de weermannen en – vrouwen het mikpunt van hun kritiek omdat zij hun vooruitzichten veel te somber kleuren waardoor de toeristen en dagjesmensen er voor zouden kiezen om thuis te blijven. Een positievere toets zou er allicht toe leiden dat die keuzes dan anders gemaakt zouden worden en de recreatie – ondernemers daardoor meer bezoekers konden verwelkomen. Waarbij het er kennelijk niet meer toe doet of het weer dan al of niet slecht is, als al die mensen met en door dat plezieriger klinkende weerpraatje maar gekomen zijn. Want binnen is ten slotte binnen voor al die recreatie – ondernemers ongeacht of het stront van de daken regent en dat opgeleukte weerbericht niks met de werkelijkheid te maken blijkt te hebben.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een opgeleukt weerbericht?

 1. Mack zegt:

  Vakantie tijdens de bouwvak in eigen land is eigenlijk geen optie meer,tenzij je het niet erg vindt om weg te regenen.

 2. Frans54 zegt:

  Toch kan ik me wel iets bij de reactie van de recreatie ondernemers voorstellen. De kans op buien wordt vaak als een percentage gegeven: dat is echter weinig zeggend: 80% kan een halve millimeter betekenen maar ook 50 millimeter. Er is een grote kans dat je “een” bui op je hoofd krijgt, maar over de ernst van die bui zegt het niets. De vooruitzichten bij buienradar vindt ik wat dat betreft een stuk duidelijker: die geven een verwachting van het aantal millimeters dat zal gaan vallen. Op basis daarvan ging ik b.v. afgelopen zaterdag naar dierenpark Emmen, was ik alleen op de berichten op tv en in teletekst afgegaan dan was ik ivm 80-90% kans op neerslag niet gegaan. Het bleef de hele dat droog tot ik weer thuis was en ook de hoeveelheid die toen viel was niet echt overweldigend.

 3. Laurent zegt:

  Goeiendag, ik heb met jullie te doen zeg, met zulk weer. Dat is echt niet leuk meer…

 4. Ximaar zegt:

  Het hangt er wel vanaf waar je woont. In Zuid-Limburg is in juni 101 mm gevallen en in de eerste 12 dagen van juli 48mm, is gemiddeld 3, 7 mm/etmaal is 60% meer dan normaal.

  In Alkmaar is in juni 74 mm gevallen en in juli 25, wat gemiddeld 2,3 mm per etmaal is en bijna normaal (is 2,2mm per etmaal).

  Over de eerste helft van het jaar gemeten zitten Alkmaar en Zuid-Limburg ruim onder normaal. Dat de boeren niet over droogte klagen is me een raadsel.

  Als je bedenkt dat het aan de kust nog minder en in tijdgemeten korter regent, dan mag het negatieve in het weerbericht echt wel een tandje minder. Daarbij zit ik niet te wachten op een hittegolf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s