Zomers allerlei

Omdat de komkommertijd met schaarser serieus nieuws en dunnere kranten is aangebroken, wordt het aanbod van opmerkelijke, malle en curieuze berichten uiteraard groter. Daardoor doet zich de mogelijkheid voor om tijdens de zomermaanden wat vaker een selectie van al dat fraais waartoe de mens in staat is, aan te bieden. Vandaag mogen Zuid – Korea en Duitsland het spits afbijten in deze zomerse reeks curiosa die hier op ongezette tijden zal verschijnen.

In Zuid-Korea is het eerste themapark geopend dat volledig gewijd is aan toiletpotten en poep. Het project is een eerbetoon aan de voormalige burgemeester van de stad Suwon, waar het gebouw staat. Het museum toont de geschiedenis van toiletten over de hele wereld, van toen tot nu. Er zijn onder andere toiletten uit het oude Rome en Middeleeuwse Europa te bezichtigen. Ook kunnen de bezoekers worden bijgepraat over opmerkelijke feiten over poep. De ex-burgemeester Sim Jae-Duck, beter bekend als Mr. Toilet, voerde campagne met de World Toilet Association voor schoner sanitair in Zuid-Korea. Zelf werd Jae-Duck geboren in een toiletpot, wat in Korea goed geluk voorspelt. Mr. Toilet wilde de toiletpotten in zijn land veranderen in oases van rust. Om het dertig jarig bestaan van de organisatie te vieren, werd in 2007 de bouw van een enorme toiletpot afgerond. Na het overlijden van Mr. Toilet in 2009 werd dit bouwwerk geschonken aan de stad. Zij hebben het uiteindelijk verbouwd tot het themapark dat het nu is.

De hogeschool voor economie en management in Essen eist bijna 3000 euro van een student die te vroeg afstudeerde. De 22-jarige Marcel Pohl haalde zijn master in anderhalf jaar. De hogeschool is daar niet blij mee, omdat de opleiding daardoor collegegeld misloopt. Pohl wil niet betalen en heeft een advocaat in de arm genomen. ”Wij willen geen treuzelende langstudeerders. Maar wie opschiet en sneller zijn diploma haalt, moet toch alles betalen. Dat kan niet”, aldus de jurist. Maar de hogeschool rekent er kennelijk op dat zij zeker 4 jaar collegegeld krijgt voor een master. De zaak dient donderdag. De hogeschool wilde voor het proces niet reageren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s