Een wereldwijf

Heel Nederland heeft dan wel Maxima in het hart gesloten, maar als er in de koninklijke familie een wereldwijf rondloopt, dan is het toch zeker die Mabel, aan wie de opwinding, de spanning en het avontuur aan alle kanten lijkt te kleven. Aan monotonie moet ze een pesthekel hebben. Want hoewel nog geen vierenveertig jaar oud, heeft ze in de twintig jaar dat ze nu na haar studie politieke wetenschappen aan de weg timmert, een leven geleid waar honderd eerzame burgers tezamen in nog geen honderd jaar aan toe zullen komen. De eerste de beste cineast kon van haar levensverhaal nu al een film maken die gegarandeerd een kassucces zou worden zonder dat scenaristen zich echt zouden hoeven in te spannen om er nog iets bij te verzinnen om de hele geschiedenis wat op te leuken en hapklaar te te maken. Mabel lepelt het ene feit na de andere relatie op en de filmmaker hoeft er slechts zijn vingers bij af te likken. Omdat ongelooflijk en geloofwaardig zich zo maar in haar blijken te kunnen verenigen, hoewel het elke fantasie blijft tarten. Want wie is bereid om geloof te hechten aan wat die Mabel op haar conduitestaat verzameld heeft gekregen? Dan moet je inderdaad een geweldige verbeeldingskracht hebben om dat bij elkaar verzonnen te krijgen, waar zij het wel in levende lijve heeft meegemaakt. Om te beginnen haar relatie of omgang met topcrimineel Klaas Bruinsma. Wat al opmerkelijk is voor een meisje uit bepaald niet de beroerdste kringen in het Westen van het land.

Waarna ze een aantal jaren veelvuldig werd gezien in het gezelschap van Mohammed Sacirbey, de Bosnische minister van Buitenlandse Zaken ten tijde van de Joegoslavische oorlogen, terwijl ze nog geen zevenentwintig jaar oud was. Opmerkelijk, zou je gerust kunnen zeggen, maar voor haar weer heel gewoon omdat ze daarna een invloedrijke positie innam in het netwerk van de filantroop George Soros. Met als logisch gevolg dat zij wel de echtgenote van een van de prinsen van Oranje moest worden, en ook nog eens de slimste van het hele spul. Want zo verhoudt die Mabel zich nu eenmaal tot het lot dat haar haast altijd als eerste toelacht, hoewel ze de schaduwzijde er ook van heeft leren kennen met op de eerste plaats alle heisa in de regering – Balkenende en de Tweede Kamer over dat voorgenomen huwelijk met die Friso. Waarna ze wel heel direkt en onlangs in aanraking kwam met het noodlot toen haar man een ski – ongeluk overkwam met alle dramatische gevolgen vandien. Voor een normaal mens toch te veel in twintig jaar tijd om te kunnen dragen en te bevatten waar die achtbaan die haar leven is of die zij ervan heeft gemaakt, kennelijk bij haar hoort en haar bestaan bepaalt. Wat dan samenkomt in en de verklaring krijgt door die plotselinge bewering dat zij jarenlang heeft gefungeerd als agent van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, de BVD. En hoewel het bizar klinkt, zou ik dat waarachtig geloven. Want de feiten liegen er namelijk geen van allen om. En dat maakt die Mabel helemaal tot een wereldwijf, die de engte van onze polder echt is ontstegen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een wereldwijf

  1. math zegt:

    En dan is daar nog altijd het gerucht , dat ze tot de vriendenkring van een van Gadaffi’s zonen behoorde, en destijds degene geweest zou zijn, die met de helikopter op het strand van Libie opgehaald moest worden. Want dat verhaal van die Shell medewerker die om privacyredenen niet in de publiciteit mocht komen, gelooft toch niemand.

  2. Mack zegt:

    Alleen Mata Hari deed het beter qua ontpoldering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s