Parlementaire verzoekplaten

Al vaker heb ik me hier misprijzend uitgelaten over de kwaliteit van de Tweede Kamer, over het niveau waarop het parlementair werk wordt gedaan. Het gemis aan visie en diepgang, het ontbreken van gedegenheid en grondigheid zijn al vaak genoeg door mij gehekeld, zoals ik ook al menigmaal vertelde niet goed te zijn geworden van die permanente run achter de waan van de dag door onze volksvertegenwoordiging. En het wordt er niet beter op, alleen maar erger, waardoor ze zich des te belachelijker maakt en eigenlijk elk vertrouwen en iedere geloofwaardigheid bij de bevolking begint te verspelen. Het Nederlandse volk wordt niet meer gerepresenteerd in de Tweede Kamer, maar op haar wenken bediend. Het kan als het ware verzoekplaatjes aanvragen, welke binnen de kortste keren wel worden gedraaid getuige de voortdurende regen van Kamervragen en spoeddebatjes. Zo nauw luistert het langzamerhand dus in Den Haag, met dank aan de media die met gemak hun rol opeisen en uitvergroten om zo als stem des volks te kunnen fungeren.

Anders werkt het al niet meer, met nu als het meest sprekend bewijs de opwinding in de Nederlandse samenleving over de nadering van een Elfstedentocht die dankzij radio, kranten en tv nog wat extra volume krijgt in de Tweede Kamer. En daar zijn al die wensen uit het land inmiddels zo groot gemaakt en dus vervormd dat daaruit nog alleen maar karikaturen kunnen ontstaan als de Kamerleden er zich mee gaan bemoeien en dus met allerhande wensen komen. Zoals het breed gedragen verzoek om op de dag dat de Elfstedentocht wordt gereden, alle scholieren vrij te geven. Een verzoek dat uiteraard weer overtroffen kon worden door wie anders dan Geert Wilders die van die dag een nationale feestdag wil maken zonder dat duidelijk werd waarom. Wat verder allang niet meer aan de orde lijkt. Als het maar lawaai en leven maakt en dan gehoord wordt. Dat biedt de meeste kans op succes in deze tijd van veel geschreeuw en weinig wol, waarin geneuzel over een Elfstedentocht het wint van de ernst van miljardenbezuinigingen. Omdat alles kennelijk leuker moet zijn of lijken dan het in feite is. Zo onnozel zijn we dus echt aan het worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Parlementaire verzoekplaten

 1. Jolie zegt:

  Wilders kaapt alles wat hem uitkomt. Met WakkerNL-tv in zijn kielzog. Onnozel, inderdaad; stultificatie als ziekte van deze tijd. Dat er nou uit een soort algehele lamlendigheid bijna niemand tegen opstaat.

 2. Peter zegt:

  Geef het volk brood snelheid 130 km en spelen dan blijven ze sluimerend tevreden.

 3. math zegt:

  Er moet een echte crisis komen en ik hoop dat zaterdag de lente zijn opwachting maakt. Ik wordt ziek van dit ge-ouwe-hoer. Ik ga met Mack voor gekozen dictatuur. Ieder twee jaar stemmen via twitter, internet of sms, of iemand weer voor twee jaar door mag, of dat hij weg moet wezen. Of het nu gaat over politici, of over het bestuur van de bank met mijn spaarcenten, de bestuurders van mijn pensioen, van mijn school, van mijn ziekenhuis, mijn politiechef, mijn burgemeester en wethouders, mijn energieleverancier, mijn publieke media, mijn openbaar vervoer, en allen die met belastinggeld betaald worden. Niet goed, opzouten, en getalenteerd, tien jaar en langer door met loon naar prestatie. Laat John de Mol het organiseren via het format ” De stem van Nederland.” In de Jury Maarten van Rossum, Maurice de Hond, Anette Hertsenberg, Nationale Ombudsman en nog wat van die terriers.

 4. Mack zegt:

  Maar heeft Wilders ook nagedacht wat er moet gebeuren als de Elfstedentocht onverhoopt in het weekend valt? Want dan gaat mijn vrije dag verloren! Is het overigens geen plan om Wilders eens wat te laten doen aan die kerstdagen die in het weekend vallen? Dat je daarvoor gecompenseerd wordt? Het is toch godsgeklaagd dat je dan geen extra vrij krijgt? Ik weet zeker dat het stemmen oplevert.

  Math: ik ben aangenaam verrast dat je mijn naam aan de dictatuur verbindt, maar John de Mol speelt daar geen rol in hoor. Die is juist de oorzaak van het feit dat er behoefte komt aan een dictatuur.

  • robschimmert zegt:

   Die Wilders is inderdaad nog dommer dan ik al dacht. Want als hij even bij onze buren, de Belgen, kijkt, dan vindt hij daar een waar inkoppertje omdat daar feestdagen die op zondagen vallen inderdaad gecompenseerd worden op basis van een wettelijke regeling. Dus als de Nationale Feestdag onverhoopt op een zondag valt, krijgen de Belgen daar collectief een vervangende vrije dag voor terug. En wij nog maar lachen om hun taalproblemen. Dommer kun je bijna niet zijn…..

 5. Mack zegt:

  Nee, hij kijkt meer naar onze Oosterburen volgens mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s