Boerenbedrog van Rutte

Denk niet dat ik al klaar met hem ben dit jaar. Ik heb nog een appeltje met hem te schillen. Gewoon omdat hij vindt dat het allemaal vooral lekker makkelijk moet zijn, er het beste snel gescoord kan worden en het liefste voor open doel. Tot nu toe lijkt hij er mee weg te komen, hoewel je vaker niet moet vragen hoe. Zoals bijvoorbeeld een paar dagen terug toen hij wel heel opzichtig en doorzichtig de handen van zijn publiek op elkaar kreeg, terwijl hij, premier van Nederland, als geen ander had moeten weten dat hij een loze kreet annex belofte liet horen die in de buurt kwam van het goedkoopste boerenbedrog. Anders kan ik zijn optreden niet noemen, een minister – president onwaardig, toen Rutte naar aanleiding van alle ophef over het kindermisbruik binnen de Rooms – Katholieke kerk ook daar graag een graantje van mee wilde pikken, dus een paar tienden van een procent in de populariteitspolls wilde versieren. En hoe doe je dat? Door dat te roepen waarvan je bijna met zekerheid weet dat de mensen dat willen horen. Appeleren aan het meest voor de hand liggend sentiment. Door de onderbuikgevoelens te beroeren. Met wat kreten te slaken kom je dan al een heel eind, moet hij zeker geweten hebben.

Daarom spreek je allereerst als autoriteit je afschuw uit om vervolgens te benadrukken dat de schuldigen alsnog gestraft zouden moeten worden en dat verjaring eigenlijk niet aan de orde behoort te zijn. Waarna je als politiek zwaargewicht natuurlijk al een best figuur hebt geslagen, zeker als je daar nog aan toevoegt dat je je er voor wilt inspannen om te laten onderzoeken of en zo ja hoe die eventuele verjaring omzeild zou kunnen worden. Een tevredener gehoor zal hij op dat moment niet getroffen kunnen hebben, waarmee hij zijn punt had gemaakt. Ondanks dat hij heel goed moet hebben geweten dat die hele toezegging van hem geen bal waard was, niets te betekenen had, omdat bestaande wetgeving, nationaal en internationaal, geen enkele ruimte laat om alsnog, na dertig, veertig jaar, in dezen tot strafvervolging over te gaan. En net zo goed zal hij hebben beseft dat er verder toch niemand van dat publiek nog zou malen over een achterwege blijven van die beloofde follow up. Men had zijn statement gehoord en dat was voldoende, heeft Rutte zeker geweten. Waarmee hij dus welbewust volksverlakkerij pleegde en ook nog eens met die eeuwige grijns. Als dat geen gebrek aan fatsoen is. Of heet dat een politieke doodzonde?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Boerenbedrog van Rutte

 1. Mack zegt:

  Een Amerikaans advocaat die onwettig verkregen bewijs ter sprake brengt en overruled wordt door de rechter. Maar de jury heeft het al gehoord.

  Overigens, een appeltje schillen met iemand doe je niet op deze manier he? Ik bedoel, met alle respect, maar dit bereikt hem niet, of onderschat ik je nu?

  • robschimmert zegt:

   Het is de metafoor voor het zelf opmaken van de rekening met hem. En verder hoef ik hem niet te bereiken. Als ik hiermee maar in de buurt van anderen kom en zo een beetje invloed doe gelden, is het mij ook al goed genoeg, hoor.

  • Frankie zegt:

   @ Mack

   Pas geleden schreef je dat je na advies een kleinere broek hebt aangetrokken. Eentje die jou wél past.

   Waar ik nou zo benieuwd naar ben, is waarom je je grote broek er dan nog steeds overheen draagt.

  • RadaR zegt:

   Hoe schrijver dezes het noemt is van geen enkel belang. Ik schat zo in, dat hij zijn doelstelling [het geven van een mening over het popie-jopie-gezwets van deze omhoog gevallen broekemans] meer dan gehaald heeft. En die mening komt niet alleen duidelijk over, maar wordt ook nog eens gedeeld.

 2. Peter Jansen zegt:

  Het is natuurlijk niet zo dat een hoofdrolspeler uit het politieke bedrijfsleven gaat bepalen wat de rechtelijke macht wel of niet zou moeten doen.Dat doen ze alleen in echte bananenrepublieken.
  Misschien had hij eerst even met minister Hein Donner moeten praten want die weet alles af van de Trias Politica en dan praat ik nog niet over de transperante en democratische wijze hoe de benoeming van minister Donner tot onderkoning van de Raad van State tot stand is gekomen
  mede ook door toedoening van een partij die notabene de verkiezingen had verloren. Jan Peter
  liep huilend weg.Als dat democratie is dan weet ik het niet meer !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s