Denk niet dat ik al klaar met hem ben dit jaar. Ik heb nog een appeltje met hem te schillen. Gewoon omdat hij vindt dat het allemaal vooral lekker makkelijk moet zijn, er het beste snel gescoord kan worden en het liefste voor open doel. Tot nu toe lijkt hij er mee weg te komen, hoewel je vaker niet moet vragen hoe. Zoals bijvoorbeeld een paar dagen terug toen hij wel heel opzichtig en doorzichtig de handen van zijn publiek op elkaar kreeg, terwijl hij, premier van Nederland, als geen ander had moeten weten dat hij een loze kreet annex belofte liet horen die in de buurt kwam van het goedkoopste boerenbedrog. Anders kan ik zijn optreden niet noemen, een minister – president onwaardig, toen Rutte naar aanleiding van alle ophef over het kindermisbruik binnen de Rooms – Katholieke kerk ook daar graag een graantje van mee wilde pikken, dus een paar tienden van een procent in de populariteitspolls wilde versieren. En hoe doe je dat? Door dat te roepen waarvan je bijna met zekerheid weet dat de mensen dat willen horen. Appeleren aan het meest voor de hand liggend sentiment. Door de onderbuikgevoelens te beroeren. Met wat kreten te slaken kom je dan al een heel eind, moet hij zeker geweten hebben.
Daarom spreek je allereerst als autoriteit je afschuw uit om vervolgens te benadrukken dat de schuldigen alsnog gestraft zouden moeten worden en dat verjaring eigenlijk niet aan de orde behoort te zijn. Waarna je als politiek zwaargewicht natuurlijk al een best figuur hebt geslagen, zeker als je daar nog aan toevoegt dat je je er voor wilt inspannen om te laten onderzoeken of en zo ja hoe die eventuele verjaring omzeild zou kunnen worden. Een tevredener gehoor zal hij op dat moment niet getroffen kunnen hebben, waarmee hij zijn punt had gemaakt. Ondanks dat hij heel goed moet hebben geweten dat die hele toezegging van hem geen bal waard was, niets te betekenen had, omdat bestaande wetgeving, nationaal en internationaal, geen enkele ruimte laat om alsnog, na dertig, veertig jaar, in dezen tot strafvervolging over te gaan. En net zo goed zal hij hebben beseft dat er verder toch niemand van dat publiek nog zou malen over een achterwege blijven van die beloofde follow up. Men had zijn statement gehoord en dat was voldoende, heeft Rutte zeker geweten. Waarmee hij dus welbewust volksverlakkerij pleegde en ook nog eens met die eeuwige grijns. Als dat geen gebrek aan fatsoen is. Of heet dat een politieke doodzonde?
Een Amerikaans advocaat die onwettig verkregen bewijs ter sprake brengt en overruled wordt door de rechter. Maar de jury heeft het al gehoord.
Overigens, een appeltje schillen met iemand doe je niet op deze manier he? Ik bedoel, met alle respect, maar dit bereikt hem niet, of onderschat ik je nu?
Het is de metafoor voor het zelf opmaken van de rekening met hem. En verder hoef ik hem niet te bereiken. Als ik hiermee maar in de buurt van anderen kom en zo een beetje invloed doe gelden, is het mij ook al goed genoeg, hoor.
@ Mack
Pas geleden schreef je dat je na advies een kleinere broek hebt aangetrokken. Eentje die jou wél past.
Waar ik nou zo benieuwd naar ben, is waarom je je grote broek er dan nog steeds overheen draagt.
@Frankie: Een van de dingen die ik niet snap is waarom je nog bij mij leest. Ik ben jouw zaak niet, zelfs niet als jij dat wel zo beschouwt. Maar dat is dan weer wel jouw zaak.
Zaak of geen zaak is geen kwestie. Bovendien heb jij niks te vinden. Grapjas.
Ook prima. Nou, dag hoor.
Hoe schrijver dezes het noemt is van geen enkel belang. Ik schat zo in, dat hij zijn doelstelling [het geven van een mening over het popie-jopie-gezwets van deze omhoog gevallen broekemans] meer dan gehaald heeft. En die mening komt niet alleen duidelijk over, maar wordt ook nog eens gedeeld.
Het is natuurlijk niet zo dat een hoofdrolspeler uit het politieke bedrijfsleven gaat bepalen wat de rechtelijke macht wel of niet zou moeten doen.Dat doen ze alleen in echte bananenrepublieken.
Misschien had hij eerst even met minister Hein Donner moeten praten want die weet alles af van de Trias Politica en dan praat ik nog niet over de transperante en democratische wijze hoe de benoeming van minister Donner tot onderkoning van de Raad van State tot stand is gekomen
mede ook door toedoening van een partij die notabene de verkiezingen had verloren. Jan Peter
liep huilend weg.Als dat democratie is dan weet ik het niet meer !