Een vloek op Eredivisie Live

Er kon wel een vloek rusten op mijn abonnement op Eredivisie Live. Zoals ik al eerder hier uiteenzette, ben ik met die betaalzender in zee gegaan in de verwachting dat er elk weekend wel leuke wedstrijden te zien zouden zijn. Op de eerste plaats alle wedstrijden van Ajax met welke club ik mij door en door verbonden voel en waarvan de resultaten toch een beetje van invloed zijn op mijn stemming. Een beetje weliswaar en ook maar voor even. Daarom abonneerde ik mij dus, ook met het idee dat er daarnaast nog voldoende leuke voetbalwedstrijden te zien zouden zijn om mij in elk geval het gevoel te geven dat die 16,95 euro per maand geen weggegooid geld genoemd hoefde te worden. Wat het tot nu toe na bijna drie maanden ook bepaald niet is. Want er valt genoeg te beleven, spanning en emotie zat, en niet in de laatste plaats en ook niet voorzien door mijn eigen club Ajax zelf, welke mij nog het meest de zenuwen bezorgt tijdens elke wedstrijd die ik tot nu toe via Eredivisie Live heb mogen bekijken. Blamage volgde op deceptie. Blunders en nederlagen waren niet meer te tellen, waar ik dan steeds vanuit mijn huiskamer getuige van mocht zijn.

Wat bepaald niet mijn bedoeling was en ik allerminst had gehoopt, toen ik vol verwachting met dat abonnement begon. Afgezien van de lol als kijker heeft het mij als supporter van Ajax totaal niets gebracht. Ja, het klamme zweet, ergernis, de pest in mijn lijf en nog een stel van zulke emoties, die je weinig goed doen. En die geschiedenis, die ellende heeft dus zijn beslag gekregen vanaf het moment dat ik de voetbalwedstrijden van de eredivisie live op mijn televisie kon zien. Vandaar dat de gedachte zich bij mij begint op te dringen dat er een vloek rust op mijn abonnement, dat ik overigens niet overweeg op te zeggen omdat de resultaten van mijn club mij danig tegenvallen. Want die afstand kan ik er gelukkig nog wel van nemen dat ik de lol en het amusement van het kijken ernaar meer waardeer dan dat ik lijd onder nederlagen van Ajax. Hoewel het mij toch een lief ding waard zou zijn als ik nog eens ooggetuige mocht zijn van triomfen van mijn club. En als het daaromheen dan toch rumoerig blijft, met om het even wie aan het roer, zal mij dat verder worst wezen, omdat je daar niet aan ontkomt in die sfeer van eigenwijsheid en betweterij die er in Amsterdam altijd schijnt te moeten heersen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Een vloek op Eredivisie Live

 1. Frankie zegt:

  Dat is een betreurenswaardige zaak.

  Maar probeer toch ook eens stil te staan bij wat je jezelf allemaal bespaart doordat je nu niet tussen het geteisem op de tribunes hoeft plaats te nemen.

 2. Sjoerd zegt:

  Wie weet heb je wel gelijk. Verliest Ajax omdat jij het kunt zien…

 3. Mack zegt:

  Ik had vroeger een collega die me altijd zat te zieken met zijn Ajax en mijn PSV. Dat was in de tijd dat Ajax de Championsleague won. Toen PSV daarna weer landskampioen werd, had hij een andere baan, de lafaard.

 4. Mack zegt:

  Ik kan trouwens aan mijn buurman horen, dat jij nu Ajax zit te kijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s