De switch van Lody

Hoewel ik nu ruim acht jaar weg ben bij mijn laatste werkgever, Rockwool in Roermond, denk ik, ondanks het plezier dat ik beleef aan mijn vrijheid, nog altijd graag terug aan de jaren dat ik daar mocht werken. En nog het meest aan de mensen waarmee ik daar te maken had. Het was een omgeving waar je stevig aan de bak moest en er niet over hoefde te prakkizeren om je te verschuilen. Wat vaker het beste in mensen boven bracht en heus niet alleen de drang om te scoren. In die resultaatgerichte setting kwam je een bepaald type medewerkers tegen dat in het commercieel bezig zijn en in het onderhouden van relaties als het ware een levensvervulling zag en daarmee ook gemakkelijk en met genoegen het pensioen zou kunnen halen. Des te verrassender die buitendienstman, die sales representative die zich in een totaal andere richting is gaan bewegen. Zoals Lody van Mulligen dat heeft gedaan na een jarenlang succesvol dienstverband bij een van de verkooporganisaties van Rockwool. Hij had er wel mee getrouwd kunnen zijn, zo zag ik hem tenminste destijds funktioneren als verkoper.

Dus wie schetst mijn verbazing toen ik ergens op internet zijn naam tegenkwam en las dat hij accountmanager en trajectbegeleider was geworden bij een organisatie in Nijkerk welke vooral tot doel heeft om minder kansrijke mensen dichter bij de arbeidsmarkt te brengen dan wel mensen met een psychiatrische aandoening of een verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding aan te bieden zodat ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun gevoel van eigenwaarde doen groeien. Onder zijn toezicht en met zijn coaching worden door die medewerlers meubels opgepimpt en restmateriaal herbruikt om dat vervolgens in de eigen winkel te koop aan te bieden. Waar Lody uiteraard gezien zijn commercieel verleden een dikke vinger in de pap heeft, omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, zonder dat je nu echt van commerciële klappers kunt spreken. Daartegenover staat de voldoening dat je naar zijn zeggen kwetsbare mensen weer doel en structuur in hun leven kunt aanbieden, de bevrediging die voor echte professionele zingeving zorgt. Wat de kern was van zijn besluit, als we Lody tenminste goed hebben begrepen, om tot deze opmerkelijke verandering in zijn loopbaan te komen, die in elk geval alle respect verdient, omdat ze uitgaat boven de enkele bevrediging van materiële behoeften.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De switch van Lody

  1. Sjoerd zegt:

    Die heeft het begrepen….

  2. Laurent zegt:

    Dat is inderdaad een onverwachte switch. Mooi toch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s