Overbodige royalty

Op steeds gezetter tijden krijgen we het weer flink ingepeperd. En de frequentie lijkt alleen maar toe te nemen dat we eraan moeten geloven dat we de monarchie als staatsvorm in Nederland hebben te dulden. Ongeacht of we er nu wel of niet voor gekozen hebben. De brainwash wordt alleen maar intenser, nu het aantal pluimstrijkers en stroopsmeerders in de vorm van royaltywatchers en hofjournalisten nog slechts lijkt te kunnen groeien. Oranje en aanverwanten in binnen – en buitenland konden wel business zijn geworden. Te oordelen naar het aantal beelden en stukjes in de krant of op tv moet er wel een dikke boterham aan verdiend kunnen worden. Zonder dat er ook maar ergens gevraagd wordt of lezers en kijkers van al dat nieuws, als dat tenminste nog die naam mag hebben, echt gediend zijn. Ik in ieder geval niet. Klaar als ik allang ben met de discussie of een monarchie dan wel een republiek als staatsvorm te verkiezen is. Voor mij niet meer interessant omdat wij toch opgescheept blijven met dat hele circus dat de naam van Oranje gekregen heeft. Wat de onwenselijkheid van het hele bestaan ervan wat mij betreft niettemin boven elke twijfel verheven houdt. Het blijft bij mij in het verkeerde keelgat schieten zonder dat ik er ook maar iets aan kan doen. Mijn afkeer van dat hele totaal achterhaalde instituut, de monarchie, blijft onverlet zonder dat ik de representanten ervan, de familie Oranje, ook maar persoonlijk iets aanreken.


Want niemand van hen heeft mij ook maar wat. aangedaan noch heeft een van hen om die positie en status gevraagd. Daar krijg ik de jeuk dus niet van. De echte kriebels worden veroorzaakt door al die figuren die zich zo laven aan het Oranjezonnetje en zich daar maar wat graag in presenteren, om daar dan ook nog eens de nodige pretenties aan te ontlenen. Zie bijvoorbeeld zo’n verslaggever van het NOS Journaal een paar weken achtereen mooi weer op de Antillen spelen en daar uitsluitend prietpraat verkopen. Met het toiletje en de hoed van Maxima plus het dansje van Amalia als de onmiskenbare binnenkomers waarmee hij zijn aanwezigheid aan het koninklijk front moet rechtvaardigen zonder dat er denkelijk iemand op zit te wachten. Maar het is precies die overbodigheid, en dan vermenigvuldigd met de factor heel veel, wat dan staat voor die in het koninklijk gevolg meereizende pers, die dus precies laat zien waarom die hele monarchie in het geheel niets voorstelt en ook nergens voor staat, maar in de lucht blijft dankzij alle omhoog gevallen journaille. En daar kan die hele koninklijke familie totaal niets aan doen. Want zij zijn gewoon ingehuurd om hun rol in dat hele spel mee te spelen om zo de bordjes van de Oranje-monarchie zo veel mogelijk hoog te houden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Overbodige royalty

 1. m@th zegt:

  Ik schaam me voor zo’n vertoning. En wat voor een studie volgt de kroonprinses nu eigenlijk. Groeit ze ook al weer verder wereldvreemd op. Als ze terug komen zullen ze wel snel toe zijn aan een weekendje vakantie in hun paleis in Griekenland, om van de vermoeidheid te herstellen. Laten we ermee ophouden.

 2. Margo zegt:

  Het dansje van Amalia? Ik heb het arme kind niet zien dansen, ze staat er met een gezicht dat boekdelen spreekt: HAAL ME HIER WEG!
  De aangetrouwden zijn de enigen die die hele poppenkast wel zien zitten. Máxima vindt het geweldig! Zij is er vrijwillig aan begonnen. Zo zelfs dat ze er een huwelijk met WA voor over had.
  Een heel verschil met UK, waar William en Kate zich losjes en vrolijk bewegen tussen de mensen. Zelfs Charles is vele malen menselijker dan WA.
  En als WA het niet ziet zitten, of Amalia, het grootste deel van de bevolking ziet ze graag gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s