Zwijnen of niet zwijnen

Afgelopen weekend deed zich in de omgeving van Ulestraten en Meerssen, dus ook in de directe nabijheid van Schimmert, een incident voor dat vanwege zijn uitzonderlijk karakter de gemoederen in brede kring sindsdien behoorlijk in beweging heeft gebracht en ook bezig is blijven houden. Wat was er namelijk aan de hand? In het buitengebied van Meerssen, richting Ulestraten werd een wandelaar met zijn kleine kinderen aangevallen door een wild zwijn dat daar ook vertoefde met zes kleintjes. De kinderen van de man konden ontkomen, maar de man zelf werd stevig door het wild zwijn te grazen genomen, met diepe bijtwonden, gekneusde ribben en botbreuken tot gevolg. Hij was kansloos. Omdat er tegen zo’n gevaarte van ruim meer dan honderd kilo geen kruid gewassen was. Sterker nog, het voelde of hij aan het trappen was tegen een keiharde boom toen hij zich tegen de zwijnenaanval trachtte te verweren, aldus zijn uitgebreide verhaal dat zijn weg vond in diverse sociale media en daar natuurlijk ook weer grif gedeeld werd. En zoals te verwachten was, bleek goede raad op zo’n moment niet duur.

Want dan barst het opeens van de beste stuurlui, die allemaal het wiel hebben uitgevonden en zich dus wat graag laten gelden. Met daarbij uiteraard weer open deuren genoeg, dus adviezen die elk weldenkend mens ook zou kunnen produceren. Maar aan originaliteit natuurlijk evenmin gebrek. Of is het niet apart om te horen dat op zo’n moment dat een zwijn je aanvalt dat het geen zin heeft om hard weg te rennen, omdat dat dier goed is voor vijftig kilometer per uur als hij eenmaal aan het rennen slaat. Dus is het volgens een andere insider wijzer om gewoon achter een boom te gaan staan, je aldus te verschuilen om erger te kunnen voorkomen. En helpt dat ook niet, dan is het volgens de volgende betweter het verstandigst om in een boom te klimmen. Want het zwijn is die kunst namelijk niet meester. Maar of dat allemaal wel zo praktisch is, waag ik gerust te betwijfelen. Immers, ik zie mijzelf bijvoorbeeld nog niet in een boom klimmen, die dik genoeg is om mij achter te verschuilen. Waardoor ik toch aan de zwijnen overgeleverd ben en dit soort goede raad zowel niet duur is, noch ook maar iets waard blijkt te zijn. Maar waaraan kennelijk nooit te ontkomen is bij dit soort gelegenheden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s