‘Bloodline’

Achteraf bezien blijk ik een aantal weken geleden met mijn uitspraken en conclusies over de Netflix – serie ‘Ozark’ toch wat voorbarig te zijn geweest, heb ik het allemaal wat te zwaar aangezet, moet ik nu ruiterlijk bekennen. Want mijn aanvankelijk enthousiasme daarover bleek zo maar overtroffen te kunnen worden door de eerste de beste serie die ik daarna heb gevolgd. Ook weer op Netflix. Waardoor ik met mijn abonnement van 10 euro per maand in elk geval de afgelopen maanden meer dan waar voor mijn geld heb gekregen. Met januari als de topper tot nu toe als het gaat om de verhouding tussen prijs en kwaliteit van het gebodene. Beter kan het haast niet, durf ik toch met enige terughoudendheid te zeggen na zo intens genoten te hebben van opnieuw een Amerikaanse serie, ‘Bloodline’ ditmaal geheten. Met in elk geval een portie minder geweld, hoewel ze in grimmigheid en duisterheid niet onderdeed voor ‘Ozark’. Maar opnieuw met een briljante en fantasievolle verhaallijn, waarin de wederwaardigheden van een familie die tot de ondergang gedoemd lijkt en ook blijkt, zich in het middelpunt ervan bevinden. Plaats van handeling is in dit geval Florida, Key West en de mangrovebossen, zodat het decor al even onheilspellend is als het verloop van het hele verhaal gedurende drieendertig afleveringen van telkens een uur.

Met ook iedere keer weer een dijk van een cliffhanger, waarop Amerikanen dus het patent lijken te hebben. Neem verder mee dat het acteerwerk van met name de hoofdrolspelers Kyle Chandler, Sissy Spacek en Ben Mendelssohn garant stond voor kijkgenot van de bovenste plank. Waardoor er niks mee is miszegd dat het na elke sessie van twee uur ‘Bloodline’ toch zaak was om even flink af te schakelen en na te praten, omdat er in het getoonde toch weer genoeg vragen opgeworpen werden die om een antwoord dan wel nabeschouwing vroegen. Met als gevolg dat de hele serie per saldo toch best wel wat van ons vroeg. In elk geval energie en fors wat inlevingsvermogen om de clous en vragen die links en rechts werden aangereikt, te kunnen volgen dan wel te plaatsen. Wat weer als resultaat had dat ons op deze wijze een geweldig brok amusement werd geboden, dat ook nog eens van hoge kwaliteit was en dat ik daarom aan iedereen van harte kan aanbevelen zolang het nog op Netflix beschikbaar is. Want het is gewoon zonde om televisie, of noem het film, van dit gehalte te moeten missen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s