Tien letters in het voorbijgaan

Even een ervaring die ik regelmatig, net niet dagelijks, opdoe en die eigenlijk nauw verbonden is met, voortvloeit uit de digitale realiteit waarin wij met zijn allen verkeren en waarvan mijn leven dus ook deel uitmaakt. Daarom een korte schets van wat mij vanochtend overkwam. Overigens verder niets bijzonders zodat het ieders werkelijkheid zou kunnen zijn en zodoende wel gemakkelijk herkend moet worden. Ik moest voor een kleine boodschap in het naburige Hulsberg zijn en stond op het punt om in mijn auto te stappen om weer naar huis te rijden. Maar hoe gaat dat normaliter op zo’n moment. Je kijkt even op, haast in het niets en zonder een reden. En op het moment dat ik die beweging maakte, kwam er een vrachtwagen in mijn gezichtsveld en reed daar snel genoeg doorheen om net nog een naam, tien letters, op het dekzeil te kunnen zien, op te vangen: L o v e n f o s s e. Letters die tot mij doordrongen zonder dat ik er ook maar een soort van betekenis aan kon verbinden. Waardoor het woord nog maar alleen meer in mijn brein begon binnen te dringen, zich er in ging hechten en zo de vraag naar de betekenis van die tien letters bij elkaar alleen maar urgenter maakte. En het verlangen bij mij naar Google, het hanteren van die zoekmachine, steeds meer begon te branden. Gedurende die vijf tot tien minuten naar huis nam het hameren van die tien letters L o v e n f o s s e in mijn hoofd alleen maar toe.

De thuiskomst voelde als een waarachtige bevrijding met de toetsen van mijn telefoon en de weg naar de zoekmachine binnen handbereik. Zou ik erin slagen om die tien letters te ontdoen van hun Bordewijkiaanse vorm, vertoon en chagrijn? Zou ik er een samenhang in kunnen vinden? Google moest uitkomst bieden en bood dat ook, nadat ik de L, de o, de v, de e, de n, de f, de o, de s en nog eens een s en de e had aangeslagen en daarna had geentered. Want wat las ik daarna tot mijn vreugde en verbazing? Dat Lovenfosse een vleesgroothandel was, die gevestigd was in de Rue de Merckhof 44, in het Belgische Aubel. Waarna een pay off volgde, namelijk dat Lovenfosse zijn steentje bijdraagt aan de voortreffelijke reputatie die het Belgische varkensvlees heeft. Het Waalse bedrijf, gesitueerd in het schilderachtige Pays d’Aubel, geldt als een van de belangrijkste spelers op de Belgische markt van varkensvlees en heeft door zijn kwaliteits – en marktgerichte beleid ondertussen een uitstekende reputatie verworven. Zodat ik dat ook weer wist zonder dat het er verder ook maar iets toe deed of die kennis mij ook maar een centje wijzer maakte. Maar wel illustreerde dat je in en door die digitale wereld heel makkelijk de weg kwijt kunt raken, als je niet heel precies weet waar je met en ondanks al je, dus vaker overbodige, kennis heen moet. Zodat ik Lovenfosse dus nu gerust kan vergeten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s